Vækstmørke holder Solars bundlinje rød

Solar fortsætter med at tabe omsætning på de fleste markeder, og trods forsøg på et restrukturere forretningen og mindske omkostningerne, var bundlinjen igen rød i andet kvartal.

Foto: Morten Dueholm.
Læs mere
Fold sammen

Byggevaregrossisten fra Kolding omsatte for 383,9 mio. kr. i andet kvartal, et fald fra 400,2 mio. kr. i samme kvartal året før, svarende til en negativ organisk vækst på 4,7 pct.

Driftsresultatet, EBITA, blev mindsket til 2,3 mio. kr. fra 3,1 mio. kr., og på bundlinjen var der et tab på 1,0 mio. kr. efter skat - kun en anelse bedre end de 1,2 mio. kr., Solar tabte i andet kvartal af 2012.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal onsdag morgen. Tallene er renset fra salget af Aurora Group Danmark, som blev afhændet i april.

- Halvåret var præget af svære markedsvilkår særligt i Solars selskaber i Holland, Tyskland og Polen, hvor selskaberne oplevede tocifret negativ vækst, skriver Solar i regnskabet.

Siden nytår er antallet af medarbejdere mindsket til 3329 fra 3473, og omkostningerne vil derfor falde fremadrettet, skriver Solar.

Solar fastholder forventningerne og venter i 2013 at omsætte for mellem 1570 og 1620 mio. euro.

Egentlig var forventningen en omsætning på 1590-1640 mio. euro, men fordi Aurora Group er flyttet til ophørte aktiviteter i regnskabet er omsætningsforventningen nu 20 mio. euro lavere.

EBITA-resultatet ventes fortsat at i niveauet 25-33 mio. euro., men Solar ser nu resultatet lande i "den lave ende af intervallet."