Vækstkonge investerer millioner i dansk låneeventyr

Iværksætteren Torben Nordal Clausen investerer sammen med udenlandske investorer et millionbeløb i den alternative crowdlending-virksomhed Lendino. Samtidig træder danskeren ind som bestyrelsesformand i selskabet.

Med Torben Nordal Clausens penge på kistebunden og hans erfaring som iværksætter kan firmaet formentlig se frem til at formidle lån til en del flere håbefulde iværksættere i fremtiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tiden er forbi, hvor håbefulde iværksættere måtte give op over for drømmen om succes, hvis ikke banken åbnede for pengeposen.

Konceptet om crowdlending bliver nemlig mere og mere populært, hvilket tydeligt mærkes hos den danske startup-virksomhed Lendino. De tilbyder netop alternative lån finansieret af en gruppe personer, og investeringer i millionklassen giver nu for alvor virksomheden vind i sejlene.

Investeringerne kommer blandt andet fra den danske forretningsmand Torben Nordal Clausen, der også træder ind som bestyrelsesformand i selskabet. Og det er noget, der glæder Lendinos administrerende direktør, Asger Trier Bing.

»Med den knowhow og økonomiske styrke, som Torben bringer med sig ind i Lendino, ser jeg frem til, at vi kan gøre Lendino til en af de førende aktører på det alternative lånemarked i Danmark til glæde for både vores nuværende og fremtidige kunder,« siger han.

Central spiller for alternative lån

Indtil videre har Lendino i alt formidlet 37 lån til mindre virksomheder til en samlet værdi af 18 mio. kroner. Det gør dem til det største selskab for alternative lån i Danmark.

Med Torben Nordal Clausens penge på kistebunden og hans erfaring som iværksætter kan firmaet formentlig se frem til at formidle lån til en del flere håbefulde iværksættere i fremtiden. Og det er ikke tilfældigt, at Torben Nordal Clausen valgte at investere i netop Lendino.

»Lendino har været hurtige og skarpe til at identificere en utroligt spændende niche på det danske lånemarked, hvor især mindre virksomheder i stadig stigende grad søger finansiering uden for det etablerede banksystem. Fokus er i første omgang 100 procent på Danmark, men går det godt, kigger vi selvfølgelig også mod udlandet. Potentialet er i hvert fald enormt,« siger han.

Erfaren iværksætter

Det er ikke en hvilken som helst bestyrelsesformand, den fremadstormende crowdlending-virksomhed har fået fingrene i.

Som administrerende direktør for Danske Commodities, en international virksomhed inden for handel med energi, stod Torben Nordal Clausen nemlig i spidsen for et af de mest opsigtsvækkende væksteventyr i dansk erhvervsliv i nyere tid.

Han forlod således selskabet med imponerende økonomiske resultater, ligesom han skabte massevis af arbejdspladser i hjembyen Aarhus. Siden januar sidste år har Torben Nordal Clausen stået i spidsen for sit eget holdingselskab, Nordal Clausen Holding.

Lån splittet op i mindre dele

Og nu vil den succesfulde iværksætter så fokusere på den såkaldte crowdlending hos Lendino.

Crowdlending er en form for crowdfunding, hvor en virksomhed eller en privatperson låner fra en gruppe af personer gennem en online-platform. Et lån er splittet op i mindre andele, som gør det muligt for mange enkeltpersoner at gå sammen om at finansiere et lån.

»Hvis du for eksempel gerne vil støtte den lokale slagter på hjørnet, som du er stamkunde hos, og som gør det virkelig godt, kan du på den her måde være med til at finansiere hans lån,« forklarer Torben Nordal Clausen.