Vækstkometen vokser videre

Susanne Hessellund flyver slipsedrenge og borebisser mellem fastland og olieplatforme. Hendes selskab Bel Air har netop haft 20 års jubilæum og er i rivende udvikling.

Susanne Lastein i hyggesnak med nogle fra chefgruppen. Fra venstre: teknisk chef Jan Levsen, chefpilot Christian van der Kruijf, Susanne Lastein og Ground OPS-manager, Claus B. Petersen. Foto: Nils Rosenvold Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fart over feltet i Bel Air. Siden helikopterfirmaet begyndte at flyve offshore i 2009, er det lykkedes for virksomheden – med den 45-årige pilot, ejer og direktør Susanne Hessellund i spidsen – at sætte sig massivt på en stor del af det voksende marked for helikopterfart mellem offshorebaserne i Nordsøen og det esbjergensiske fastland.

»Udviklingen i offshorebranchen er fantastisk i øjeblikket. Det er virkelig en spændende branche, hvor der sker rigtig meget både inden for olie og gas og på vinddelen,« siger Susanne Hessellund.

Sidste år leverede virksomheden et drømmeregnskab, der gav Susanne Hessellund Børsens nationale gazelle-pris for en vækst på hele 5.779 procent fra 2009 til 2013 og en plads som mediedarling.

I 2013 er det gået endnu bedre. Bel Air har for nylig fremlagt et regnskab, der viser, at virksomheden er gået 13 millioner kroner frem på bundlinjen og landede et resultat på knap 40 millioner kroner.

Fra turister til havvindmøller

Bel Air blev egentlig startet som et studieprojekt, da den nyuddannede helikopterpilot Susanne Hessellund skulle spare de 1.000 timers erfaring op, tilladelsen til offshoreflyvning krævede. Hun fløj turister og fotografer op i det sønderjyske luftrum, og da hun fik job for Mærsk Helicopters, kørte hun Bel Air videre som en slags rugekasse for unge piloter, der gerne ville flyve for offshoreindustrien.

Senere lukkede Mærsk sin helikopterdivision, og Susanne Hessellund fik først arbejde i den internationale konkurrent CHC. Men hun savnede det nære og personlige miljø, hun mener er en del af at være i en mindre, dansk virksomhed.

Hun og en håndfuld tidligere Mærsk-kollegaer startede Dancopter i 2002, og da virksomheden blev solgt til den norske koncern Blueway, ville Susanne Hessellund i en anden retning.

»Jeg var daglig leder og pilot, så jeg var tæt på det hele. De andre ville gerne optimere og sælge, men for mig var det hjerteblod,« siger hun og uddyber: »De medarbejdere, vi havde samlet, var mennesker, jeg holdt rigtig meget af, så jeg ville jo gerne, at det fortsatte i rigtig mange år.«

Glæden ved at være fælles

I 2007 tog hun halvdelen af ledergruppen med sig fra Dancopter, solgte sine aktier og brugte pengene på at køre Bel Air i stilling til offshoresektoren. Det krævede nogle hårde år, men i 2009 kom tilladelsen, og i 2010 begyndte virksomheden at tjene penge.

»Noget af det, jeg har været rigtig stolt af, er, at ingen gik, selv om vi ikke tjente noget som helst i flere år. Alle troede simpelthen på projektet, og alle trak i samme retning. Og når det så lykkes, og man har været fælles om at bygge det hele op, så står man med følelsen af, at det her er vores.«

35 nye ansatte sidste år

Siden er Bel Air vokset. Virksomheden har i dag nogle af de helt store offshore-kontrakter med Mærsk, DONG Energy og Hess, og det har givet plads til en række nye medarbejdere. Sidste år alene ansatte Susanne Hessellund 35 mand, men værdierne om det tætte arbejdsfællesskab har hun stadig med sig:

»Bel Air er min anden familie. I takt med at vi er blevet så mange, bliver det sværere at have den der fornemmelse af alle, men jeg er lige rundt og snakke med alle i løbet af dagen. Det giver en fantastisk fornemmelse af, hvor alle er, og om de alle har det godt.«