Vækstkometen E-conomic klar til at indtage Europa

Små og mellemstore virksomheder efterspørger i stigende grad server-baserede regnskabssystemer. Danske E-conomic er klar til udfordringen og vender sig nu mod Europa.

E-conomics 70.000 kunder skal blive til mere end det dobbelte over en kort årrække, fortæller administrerende direktør Mogens Elsberg. Foto: Sophia Juliane Lydolph Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ambitionerne fejler ikke noget i E-conomic, der står bag en serverbaseret regnskabstjeneste. Den i dag 200 mand store københavnske virksomhed vil tredoble antallet af kunder på tre år – og kikkerten bliver i den forbindelse rettet mod det internationale marked.

E-conomic blev sidste sommer opkøbt af den engelske kapitalfond HG Capital. Nu fortæller virksomhedens topchef Mogens Elsberg, at virksomheden er parat til at lukke mange flere end de nuværende 70.000 kunder ind i folden.

»Vi er hidtil vokset omtrent 25 procent om året, og det bliver nok også tilfældet i år. Markedet vokser, og vi går efter at holde vores markedsandel,« siger E-conomics administrerende direktør og tilføjer:

»Derudover ser vi nu på det internationale marked. Vi kigger på forskellige lande og udarbejder modeller for dem. I takt med at de udenlandske markeder bliver modne til vores løsning, vil vi overveje at gå ind i dem.«

E-conomic blev skabt tilbage i 2001 af en gruppe stiftere, der bl.a. havde baggrund inden for revisionsverdenen. Som årene er gået, har virksomheden udviklet sig, men revisorforbindelsen er fortsat en central del af tankegangen bag regnskabssystemet. Det er bl.a. ud fra tankegangen og salgsargumentet om, at både virksomhed og revisor let skal kunne tilgå samme informationer.

Sparring og vækstkrav

Virksomhedens oprindelige stiftere forlod endelig ejerskabskredsen sidste år, men det har ikke sat vækstambitionerne i bero - tværtimod. Spørger man E-conomics adm. direktør, er den nye kapitalfondsejer en helt central del af den løftestang, der skal åbne det europæiske marked.

»Vores ejer er meget aktiv og har en forståelse for udfordringer og muligheder for små og mellemstore virksomheder. Det gør, at vi kan føre en kvalificeret diskussion om markedet. De assisterer os på den ene side – og på den anden side stiller de som ejere vækstkrav. Men det ser vi som en positiv ting,« siger Mogens Elsberg.

Der er i disse år mange virksomheder, der er begyndt at benytte sig af en eller anden form for serverbaserede tjenester – f.eks. i form af online mail- og kalenderprogrammer. Andre virksomheder har gjort de serverbaserede tjenester, også kaldt cloud-systemer, til en del af produktporteføljen.

Interessen for mulighederne i at fjerne computerprogrammer fra virksomhedernes computere og i stedet lade medarbejdere tilgå systemer via webbrowsere stiger støt i disse år. Det er E-conomics 70.000 kunder i sig selv et spejl af. En undersøgelse fra analyseinstituttet IDC bakker op om det billede.

På radaren

Instituttet har spurgt 700 virksomheder i Europa med mellem 50 og 200 ansatte om deres syn på online regnskabsstyring. Undersøgelsen viser ifølge IDC, at mens blot 11 procent af de adspurgte nystartede virksomheder i 2011 brugte serverbaseret regnskabsstyring, så peger undersøgelsen på, at det tal i 2016 vil være steget til omtrent 50 procent.

Derudover konkluderer IDCs analytiker Bo Lykkegaard ud fra undersøgelsen, at de store virksomheder også er ved at være parate til cloudbaserede systemer.

»Langt størstedelen af de større virksomheder i Europa har fast installerede applikationer, men de let tilgængelige og økonomisk fordelagtige online-programmer er på radaren hos over halvdelen af de store virksomheder,« siger Bo Lykkegaard.

Det er netop de små og mellemstore virksomheder, som E-conomic har vokset sig stor af at betjene. De er fortsat en del af kernestrategien i virksomheden, men den er dog også begyndt at lukke lidt større kunder ind i butikken. P.t. har E-conomics administrerende direktør dog blikket rettet mod at øge antallet af kunder – stor som lille – samt forøge antallet af lande, virksomheden opererer i.

Han har dog også andre vækstmodeller i skuffen, som han og den kapitalstærke ejer i form af HG Capital overvejer.

»Vi har en plan om at tredoble omsætningen inden 2017. Det er muligt på flere måder. Én er selvfølgelig at satse på organisk vækst, en anden er via partnerskaber og evt. fælles investeringer. Partnerne kunne være alt fra en revisororganisation til softwareproducenter,« siger Mogens Elsberg og tilføjer:

»Derudover kan vi også overveje regulære opkøb. Det vil kræve store overvejelser. Men vi har i dag en kapitalfond i ryggen, og det udgør alt andet lige en styrke.«