Vækstkomet vinder i Midtjylland

Danske Commodities, der handler med strøm, har tidoblet antallet af medarbejdere på fire år.

Med en tidobling af antallet af ansatte på bare fire år uden at sætte indtjeningen over styr vandt Danske Commodities EY Entrepreneur Of The Year i Midtjylland foran en imponerende skare af vækstvirksomheder.

»Handel med el og andre energirelaterede produkter er et ungt marked, hvor mange etablerede og tunge aktører har siddet tungt på flæsket, siden det blev liberaliseret. I det marked er Danske Commodities gået fra bare 30 ansatte i 2009 til mere end 300 i dag. Og de har gjort det for egne midler ved at løbe hurtigere end konkurrenterne og levere en bedre service. Det er imponerende,« sagde Carsten Collin, partner og direktør hos EY Entrepreneur Of The Year, da vinderen i Midtjylland i aftes blev kåret i Århus.

Ny direktør

Henrik Lind stiftede Danske Commodities tilbage i 2004, hvor markedet netop var blevet liberaliseret. Her så han en mulighed for at effektivisere handlen med el til gavn for både producenter og kunder. Virksomheden vokser med lynets hast, så i 2010 henter stifteren, Torben Clausen ind som direktør for at professionalisere og strukturere virksomheden til at kunne følge med væksten.

Og den slags resultater var altså nok til at give baghjul til andre nominerede vækstspecialister som ventilproducenten AVK, transportvirksomheden ICT Logistics, der præsterer imponerende vækst i et nedadgående marked, Skatepro, der har positioneret sig fornemt i et nichemarked, og textil-producenten LTP, der har navigeret sikkert gennem finanskrisen og fortsat de gode væksttakter.

»Det er imponerende, at Midtjylland igen i år har lagt sig helt frem i førerfeltet blandt entreprenørerne som nummer to på landsplan og kun overgået af København. Vi må med glæde fastslå, at den positive udvikling, vi har oplevet siden 2010, har bidt sig fast«, siger Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv