Vækst i nedskrivningerne i sæsonens første bankregnskab

Med stagnerende indtjening og voldsom nedskrivningsvækst starter Frøs Herreds Sparekasse bankernes regnskabssæsonen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frøs Herreds Sparekasse åbner som sædvanlig bankernes regnskabssæson - men resultatet er ikke just prangende.

Regnskabet er præget af en voldsom vækst i nedskrivninger på udlån, som siden samme periode sidste år er vokset med mere end 50 procent. Denne post trækker 12,8 mio. kr. ud af bankens kasse i første halvår af 2011. I første halvår af 2010 var nedskrivningerne 8 mio. kr.Men den store vækst i nedskrivningerne bør ikke give grund til bekymring, understreger banken selv i email til business.dk.
"Vores nedskrivningsprocent i 1. halvår af 2011 har været 0,8 procent af de samlede udlån og garantier - mod 0,6 procent i 1. halvår af 2010. Dette viser, at vi i 2010 havde en lav nedskrivningsprocent. Desuden er vores udlån vokset med 11 procent det seneste år, mod tilbagegang på landsplan," forklarer administrerende direktør Kurt Jensen i en email-kommentar.

Bankens indtjening er der derimod ikke den samme store vækst i. Nettorenteindtægterne er steget til 72,8 mio. kr. fra 71,7 mio. kr i første halvår 2010.

Der går endnu et par uger, før de store banker begynder at spytte regnskaber ud, og vi kan vurdere, om Frøs Herreds Sparekasses regnskab er et forvarsel for, hvordan banksektorens udvikling har været i årets første halvår.

Nordea er først for og sender sit halvårsregnskab på gaden onsdag 19. august. 9. august kommer Danske Banks resultat for første halvår af 2011, og derefter en stime med Sydbank 16. august, FIH Erhvervsbank 17. august, Nykredit 18. august og Jyske Bank 22. august.INFOshop: Her er bankerne værd at kaste penge efter