V takker nej til ELs boligudspil i København

I stedet for, at kommunen skal til selv at have ejendomme, bør reglerne lempes er meldingen fra Venstres Pia Allerslev oven på, at Enhedslisten har fremlagt deres boligudspil for København.

»Det her er hverken en statslig eller kommunal opgave. I højere grad burde Enhedslisten forholde sig til de fordyrende elementer, kommunen sætter op,« siger Pia Allerslev kultur- og fritidsborgmester for Venstre i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Boligudlejning skal fortsat være på private hænder, mener Pia Allerslev kultur- og fritidsborgmester for Venstre i København, efter Enhedslisten har meldt, at statslige bygninger og kommunale grunde skal bruges til at slukke boligmanglen blandt studerende i København.

»Det her er hverken en statslig eller kommunal opgave. I højere grad burde Enhedslisten forholde sig til de fordyrende elementer, kommunen sætter op,« siger hun og peger på, at lange sagsbehandlinger er med til at skræmme investorer væk fra det københavnske boligmarked, hvilket ifølge hende er med til at opretholde boligmanglen.

Udover at bringe tiderne for sagsbehandling ned vil Pia Allerslev suspendere gebyrer og afgifter på behandlingen, når sagerne drejer sig om byggeri af ungdomsboliger.

V-profilen vil samtidig målrette lokalplanerne i København, så det vil være helt oplagt at opføre ungdomsboliger flere steder i byen eksempelvis Enghave-station og Borgervænget. 

»Hvis vi laver en lokalplan, der er så specifik, at den dybest set kun kan bruges til ungdomsboliger, vil grunden kunne sælges billigere og skabe en bedre forretning, for de developere, der gerne vil bygge,« siger hun.

Enhedslisten foreslår i dagens Berlingske, at kommunen køber ejendomme og indretter dem til studieboliger for at sikre bolig til det stigende antal studerende, der læser i hovedstaden. Derudover skal ejendomme fra det statsejede Finansiel Stabilitet tages i anvendelse som studieboliger, hvis det står til Enhedslisten. I de seneste målinger står partiet til at få en gedigen medvind - en Gallup--måling fra marts giver partiet 27 procent af stemmerne i København. 

Enhedslistens borgmesterkandidat ved novembers kommunalvalg Morten Kabell står klar til punge ud for boligerne, hvis partiet får medvind i borgerrepræsentationen.

»Vi skal ikke bare læne os tilbage og tro at markedet kan løse det her problem. Derfor skal vi aktivt sørge for, at der kommer flere studieboliger, og vi er selvfølgelig villige til at betale det, det koster. Men det er klart, at noget af det her kræver medspil fra regeringen,« siger han og peger på, at kommunen enten selv skal købe boligerne, hvilket vil kræve en ændring af lovgivningen på området.

Alternativt fæstner Morten Kabell sin lid til, at regeringen vil hjælpe til, så de studerende i sidste ende kan få fingre i Finansiel Stabilitets ejendomme.