V: Mediepolitisk evolution frem for revolution

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, tror ikke på det mest vidtgående af de tre fremtidsscenarier i dagens mediestøtteudredning, men erkender nødvendigheden af konkrete ændringer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ellen Trane Nørby sætter pris på, at der med dagens udredning er kommet et helikopterperspektiv på den fremtidige mediestøtte, og hun er helt på det rene med, at der skal handling til i det kommende medieforlig.

”Jeg synes, scenarie 1 taler for sig selv. Hvis vi bare sætter os på vores hænder og ikke gør noget, så har vi nogle gevaldige problemer, og det i sig selv er også med til at vise, hvorfor det netop er så vigtigt, at der er en politisk vilje til, at vi i de kommende forhandlinger træffer nogle konkrete beslutninger på området.”

Dog vil hun ikke gå så langt, som det bliver foreslået i udredningens tredje scenarie, der simpelthen er for vidtrækkende.

”Jeg tror ikke på scenarie tre, for det er en revolution, en voldsom stor ændring af den nuværende mediestøtte, og det tror jeg ikke, kommer til at ske. Jeg tror simpelthen ikke, det er politisk opnåeligt, for det vil ryste fundamentalt ved den måde, vi tænker mediepolitik på i Danmark.”

Hun pointerer endvidere, at Venstre mener, at mediepolitikken har to ben. Der er et erhvervsstøtteben, og der er et kulturstøtteben. Det er et spørgsmål om at sikre en balance på det område, så det ikke bliver udelukkende det ene eller det andet, og der vil rigtig mange ifølge medieordføreren sige, at scenarie 3 i langt højere grad er udtryk for en erhvervsstøtteordning end udtryk for kulturpolitik.

”Der, hvor jeg tror, vi reelt har noget at komme efter, det er i forhold til de 16 punkter i scenarie 2. Der vil nok være dele af det, som man vil kunne lade sig inspirere af, og dele som konkret ville kunne gå igen i det videre arbejde.

Hvis alle partierne afviste dele og godtog andre dele af udredningen, så ville vi allerede efter i dag kunne konstatere, at der ikke var enighed om noget. Nu skal det lige bundfælde sig.”