Uvished om TDCs åbenhed fremover

Det er op til TDCs bestyrelse at beslutte, hvor meget Danmarks største teleselskab i fremtiden vil offentliggøre om sig selv.

Danmarks største teleselskab, TDC, kan være ved at gøre sig selv usynlig over for konkurrenterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Danmarks største teleselskab, TDC, kan være ved at gøre sig selv usynlig over for konkurrenterne.

Mandag morgen meddelte TDC, at det samler alle sine selskaber i et. Kun TDC Kabel-TV, som netop er blevet døbt om til YouSee, holdes ude af storfusionen. Ellers får TDC problemer med konkurrencelovgivningen.

Analytikere frygter, at TDC derefter ikke længere vil offentliggøre tilstrækkeligt med detailler om, hvordan det går. Og den frygt er ikke ubegrundet.

»Det er ikke afgjort endnu. Den beslutning tager bestyrelsen, når 3. kvartalsregnskabet skal offentliggøres (31. oktober, red.). Vi er interesseret i at synliggøre de enkelte divisioner i store træk, men jeg tør ikke sige noget om, hvor langt ned i detaillen det bliver. Det er bestyrelsens beslutning, hvor meget den vil offentliggøre og på hvilket niveau,« siger Jens Alder, koncernchef i TDC.

TDC Totalløsninger, som står for fastnettelefoni og bredbånd, TDC Mobil (herunder TDC Mobile International) og TDC Services lægges sammen med en række mindre dele af TDC til et stort hovedselskab. Fusionen sker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år.

TDCs hovedejere, de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, har hele tiden ønsket at få TDC afnoteret fra fondsbørsen. Ved ikke konstant at have pligt til at offentliggøre oplysninger vil selskabet kunne arbejde mere frit.

1. juli i år samlede TDC sine aktiviteter i fire dele: Erhverv Norden, Fastnet Norden, Mobil Norden og Kabel-TV. Her blev der samtidig lagt op til den helt store fusion for »at indføre en forenklet juridisk struktur«.

Jens Alder understreger da også, at »det er kun en juridisk fusion«. De enkelte dele af TDC fortsætter med egne medarbejdere som hidtil.

TDC har traditionelt været langt mere åben om sin markedsposition og sine kundeforhold end de to hovedkonkurrenter, Telia og Telenor (sidstnævnte ejer Sonofon og Cybercity i Danmark), som har pakket deres danske tal ind i moderselskabets regnskaber.