Utilfredsstillende resultat fra Eik Bank

Færøske Eik Bank kom ud af første halvår med et underskud før skat på knapt 90 millioner kroner, men ledelsen ser lys for enden af den økonomiske nedgangstunnel.

Det er ikke med tilfredshed at Eik Banki fremlægger resultaterne af årets første seks måneder.

"Det er selvfølgelig utilfredsstillende at måtte konstatere et underskud. Det kommer dog ikke uventet, for den internationale økonomi har været udsat for voldsomme rystelser og er fortsat præget af stor usikkerhed," siger Eik Banki-koncernens topchef Marner Jacobsen i forbindelse regnskabet.

Alligevel ser ledelsen lys for enden af den økonomiske nedgangstunnel, og banken satster på sorte tal på bundlinien næste år.

"Noget tyder dog på, at den negative udvikling på det internationale marked er ved at vende, og derfor forventer vi overskud i 2010, lyder det fra koncernchefen.

Færøske Eik Bank kom ud af første halvår med et underskud før skat på 87 mio. kr. Til sammenligning viste samme periode af 2008 et tab på 9 mio. kr.

Resultatet efter skat landede på minus 69 mio. kr. mod et tab på 10 mio. kr. i 2008.

Bankens netto renteindtægter endte i perioden på 246 mio. kr. mod 279 mio. kr. året før, mens gebyrindtægterne var på 59 mio. kr.

RB-Børsen