Utilfredsstillende overskud hos tøjfirma

Stor post- og internet-tøjhandler har vendt minus til plus, men er stadig utilfreds med indtjeningen. Amerikansk kapitalfond har overtaget magten og kapitalen i selskabet

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det store danske tøjmærke Bon´A Parte, der sælger herre og dametøj og lingeri via postordre og internet i Danmark og store dele af Europa har svært ved at tjene penge nok til at gøre ejerne tilfredse.

Tøjproducenten i Ikast, der selv designer sine kollektioner, havde stort underskud i 2008/09 på 31 mio. kr., I regnskabsåret 2009/10, der sluttede 30 september, er der præsteret et overskud på 15 mio. kr. og omsætningen er steget med godt 30 mio. kr. til 515 mio. kr..

Men ifølge bestyrelsen er resultatet ”mindre tilfredsstillende”, fordi det slet ikke har levet op til ledelsens forventninger.

Bon´A Parte, der blev grundlagt i 1987 af  Lise og Steen Sønderborg, blev i december i fjor opkøbt af den amerikanske kapitalfond, Carlyle Group. Ved samme lejlighed blev 22 medarbejdere afskediget og outletbutikken i Ærøskøbing lukket.

Overtagelsen af det danske selskab var led i Carlyle Groups overtagelse af seks Primondo-selskaber, der udgjorde postordredelen i den konkursramte tyske Arcandor-koncern.

Læs også:

Bunden er nået hos trusseproducent  

Tekstilfirma med nyt stort underskud

Foruden Bon'A Parte overtog Carlyle Versandhaus Walz, der med butikskæden Baby Walz har etableret sig i Danmark.

Overtaget blev også Die Moderne Hausfrau, Planet Sports, Elégance, Mirabeau og 50 pct. af Vertbaudet Germany.

For nylig blev en anden Ikast-producent, Femilet, der sælger lingeri, solgt til franske Chantelle. Også Femilet har haft indtjeningsproblemer under krisen.