Utilfredse Nykredit-kunder må vente: Vigtig skatteafgørelse udskudt

Skatterådet udskyder afgørelse om Nykredits såkaldte KundeKroner. Skatteeksperter har tidligere sået tvivl om modellen.

Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, har været på charmetur rundt i landet for at få de kommende forhøjede bidragssatser til lettere at glide ned hos de vrede boligkunder. Billedet er fra mødet i Hjørring i mandags. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Nykredits kunder må atter væbne sig med tålmodighed.

Skatterådet har netop udskudt en afgørelse i sagen om Nykredits såkaldte KundeKroner, som skal være realkreditkæmpens lokkemad til utilfredse kunder.

Det skriver Dagbladet Børsen.

I sidste uge såede en række skatteeksperter i Berlingske tvivl om Nykredits model med KundeKroner.

»Jeg vil sige, at det er meget tvivlsomt, om Nykredit kan holde denne her model fri for skat. Men det er noget mudret, da vi ikke kender alle detaljer,« lød det blandt andet fra Torben Bagge, partner og skatteekspert hos Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Dagens udskydelse bekræfter ifølge Henning Boye, skatteekspert hos revisionsfirmaet BDO, at der er tale om en »kompleks sag«.

»Det er sjældent, at en sag bliver taget af dagsordenen, når den først har været på, så der må være tale om en helt ekstraordinær situation, siden det er sket. Hvis man spørger I Skatterådet, tror jeg ikke engang, det sker fem gange om året, at en sag bliver udskudt,« siger Henning Boye.

Han ser to årsager:

»Den ene er, at Skatterådet har ment, at der er ting, som skal belyses yderligere. Den anden mulighed kan bestå i, at Skatterådet har signaleret, at man ville komme med en afgørelse, som Nykredit ikke er tilfredse med, så Nykredit selv har bedt om at få den udsat med henblik på at fremskaffe yderligere oplysninger om problemstillingen,« siger Henning Boye.

Torben Bagge fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, betegner ligeledes sagen som kompleks.

»Det er et relativt nyt produkt, det man forsøger at lancere, og problemstillingen er, at man som udgangspunkt skal betale skat. Og så er spørgsmålet, om man kan finde en eller anden undtagelse, så det kan gå hen og blive skattefrit,« siger han og tilføjer:

»Man har et klart udgangspunkt i dansk skatteret, der siger, at opnår man en økonomisk fordel, så er man skattepligtig. Så spørgsmålet er, om man ved at konstruere en model, så man kan komme udenom skat, når folk får penge tilbage,« lyder det fra Torben Bagge.

Nykredit har tidligere oplyst, at kunderne samlet har udsigt til at få 600 millioner kroner i retur via KundeKroner, men af skattemæssige årsager må realkreditkæmpen ikke konkretisere, hvad pengene skal bruges til, før de er uddelt.

Nykredit har indtil videre ikke nogen kommentarer.