Usikkerhed truer OW Bunker-milliarder

Rederi sår nu tvivl om den prøvesag, som ellers var faldet ud til OW Bunker-konkursboets fordel. Sagen, der skulle give kuratorerne adgang til milliarder, bliver nu forsøgt indbragt til Supreme Court.

Foto: Kasper Palsnov

Konkursboet efter OW Bunker-konkursen risikerer at se et etcifret milliardbeløb gå deres næse forbi. Pengene har kuratorerne jagtet siden den store konkurs for et år siden, skriver Børsen.

En prøvesag i London, der blev afgjort den 22. september i år, havde ellers indikeret, at kuratorene vandt, og den afgørelse ville de have brugt som belæg til at afkræve milliarder fra flere hundrede kunder, men nu forsøger rederiet PST at indbringe sagen for Supreme Court.

Papirerne er netop nu ved at blive forberedt, oplyser advokat Stephen Cogley, som repræsenterer PST i den britiske sag mod OW Bunkers konkursbo. Han bekræfter over for Børsen, at PST vil appellere afgørelsen.

Om PST får held i sit forsøg, vil OW Bunker-kurator John Sommer Schmidt ikke overveje.

»Jeg har ikke nogen kvalificeret holdning til, hvorvidt de får held til at få sagen indbragt for Supreme Court eller ej,« siger han og tilføjer:

»Det kommer ikke bag på mig, at de forsøger, men jeg betragter dommen som endelig, indtil der i givet fald måtte gives en tredjeinstansbevilling. Gør der så det, må vi se på, hvad det ender med, at de får lov at indbringe for Supreme Court.«