USA: Walmart og Alibaba får forskellig modtagelse af regnskab

Foto: Daniel Becerril
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lakker mod enden på den amerikanske regnskabssæson - men inden børserne åbner torsdag, er både Alibaba og Wal-Mart kommet med regnskaber.

Tendensen peger generelt mod en rød åbning med fald i futures på de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, på op til 0,3 pct. - og mens Walmart falder i formarkedet, ser det ud til, at dagen bliver grøn for Alibaba.

Den kinesiske handelsplatform kom nemlig bedre end ventet ud af første kvartal 2017/18, hvor omsætningen voksede med 56 pct. og kom op på 7,4 mia. dollar i forhold til kvartalet sidste år mod ventet knap 7,2 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Det viser regnskabet, der blev offentliggjort før markedernes åbning.

Alibaba har øget sin dominans på handel på nettet og har nu omkring 466 mio. aktive kunder på sin onlineplatform. Og lige som omsætningen overraskede det ordinære overskud ligeledes, da det per aktie landede på 1,17 dollar mod ventet 0,94 dollar.

Aktien stiger i formarkedet med 5,7 pct. og er i år steget med over 82 pct.

I den anden retning peger Walmarts regnskab for andet kvartal, der godt nok endte meget tæt på analytikernes prognoser ifølge estimater fra Bloomberg News.

Den amerikanske detailkæde fik en omsætning på 123,2 mia. dollar, svarende til mere end 780 mia. kr. Analytikerne havde ventet en omsætning på 123,05 mia. dollar. Det sammenlignelige salg er steget 1,7 pct.

Walmarts justerede resultat per aktie på 1,08 dollar var en spids bedre end prognosen på 1,07 dollar ifølge analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Men det ser ikke ud til at være nok for investorerne, for aktien falder i formarkedet med 2,1 pct.