USA vil undersøge Google

Myndighederne gør klar til at granske, om internetgiganten har fået for stor magt.

Internetgiganten Google er blevet dominerende på nettet og undersøges allerede i EU. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Googles dominans på markedet for internetsøgninger vil nu blive undersøgt af de amerikanske myndigheder.

To kilder tæt på forløbet siger til nyhedstjenesten Bloomberg, at konkurrencemyndighederne, Federal Trade Commission, afventer en beslutning fra det amerikanske justitsministerium om, hvorvidt ministeriet vil stritte imod Googles planlagte køb til 700 millioner dollars af ITA Software, som laver software til bestilling af flybilletter. Sagen her handler netop om trusler mod konkurrencen i rejsebranchen.

FTC og justitsministeriet har i fællesskab ansvaret for at undersøge sager om konkurrenceforvridning. De kan beslutte, hvem der skal lede en større undersøgelse af Google.

EU undersøger Google

Googles dominans er i søgelyset hos konkurrencemyndigheder rundt omkring i verden, og siden november har EU-Kommissionen undersøgt internetgiganten.

I sidste uge indleverede IT-giganten Microsoft en formel klage til EU over Googles markedsdominans.

Talsmand for Google, Adam Kovacevich, siger til Bloomberg, at folk blot kan skifte til en anden søgemaskine, hvis de ikke kan lige, hvad Google gør.

»Eftersom konkurrence blot ligger et klik væk på Internet, arbejder vi hårdt for at sætte vore brugeres interesser først og give dem de bedste og mest relevante svar på deres forespørgsler,« siger han.