USA slipper TV-signaler fri

Ledige TV-frekvenser kan nu bruges til mobilt bredbånd.

Amerikanerne får nu mere mobilt bredbånd og dermed bedre dækning også uden for de store byer, ganske som Danmark vil få det senere. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA overhaler EU indenom og frigiver en lang række ubrugte TV-frekvenser, så der kan komme mere fart på udbredelsen af trådløse netforbindelser.

Det er første gang i 20 år, at de amerikanske myndigheder slipper så store mængder fri. Det sker, efter at man har ændret TV-signalerne fra at være analoge til digitale, sådan som det også skete i Danmark 1. november 2009.

EU har netop lagt op til, at alle 27 medlemslande gør det samme.

Frygt for sne på skærmen

TV-stationerne er ikke begejstret for initiativet. De frygter nemlig, at det vil skabe forstyrrelser på fjernsynsskærmene, når mobiltelefoner og trådløse sendere får lov til at bruge de ledige frekvenser. TV-apparaterne er nemlig indstillet til at »fange« signaler i de pågældende frekvensområder, og dermed vil de også forsøge at suge telefoner og computere til sig og dermed give sne og støj på skærmen, såkaldt interferens.

Computer- og internetselskaber er derimod begejstret for at få større kapacitet. Det vil give stærkere og hurtigere, trådløse net, og det vil især gavne områder uden for de store byer, mener de.

LÆS MERE