USA: Skyhøje forventninger til banksektors indtjening i 2018

Valget af Donald Trump som amerikansk præsident har ikke været lige populært alle steder, men som bankinvestor i USA kan man nok ikke undgå at være svært tilfreds.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Siden Trump med løfter om mindre regulering og forventninger om højere renter blev valgt, er amerikanske bankaktier således steget med 30 pct. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Finansanalysehuset Keefe, Bruyette & Wood (KBW) er blandt optimisterne og mener, at alt hvis alt lykkedes vil der kunne opnås en indtjeningsvækst i USA på op imod 40 pct. i 2018.

- Vi har lavet det, vi kalder "blue-sky scenarier". Hvis vi får markant mindre regulering, højere vækst i indtjeningen og lavere skat, bliver bankerne de helt store vindere, siger Frederick Cannon, der er direktør for research i KBW, til Jyllands-Posten Erhverv.

Helt konkret viser KBWs jubel-scenarie, at banker som Morgan Stanley, JP Morgan og Goldman Sachs i 2018 kan opleve en investeringsfremgang på henholdsvis 38 pct., 36,5 pct. og 33,9 pct. i 2018.

Den amerikanske økonomi har den senere tid klaret sig særdeles godt, hvis der kigges på nøgletal som arbejdsløshed og BNP-vækst, og dette kan medføre inflations- og rentestigninger.

Rentestigninger, som analytikere forventer, der kommer to-tre af i 2017, vil betyde en højere rentemarginal for bankerne, og dermed give større basis for indtjening på de mere traditionelle bankforretninger.