USA og Japan går sammen i Dreamliner undersøgelse

Boeings drømmefly Dreamliner 787 er, efter batteriproblemer, blevet tvunget til jorden, og nu slår USA og Japan pjalterne sammen i undersøgelsen af flyets sikkerhedsrisiko.

Boeings drømmefly Dreamliner 787 er blevet tvunget til jorden efter problemer med batterierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK ROBICHON

De amerikanske og japanske transportmyndigheder er gået sammen om at undersøge Boeings Dreamliner 787, efter et fly måtte nødlande i Japan efter problemer med batteriet. Det skriver BBC News.

Af sikkerhedshensyn er Boeings Dreamliners blevet tvunget til at holde sig på jorden, indtil det kan bevises, at batterierne ikke udgør en sikkerhedsrisiko. Repræsentanter fra Boeing arbejder sammen med folk fra Japan og nu også USA, som har sluttet sig til holdet.

Efterforskningen af Dreamliner 787 flyene bliver ledet af Japans Transportsikkerhedsudvalg og indtil de har sikret sig, at Boeings drømmefly er sikre, så er alle flyene tvunget til at holde sig på jorden. Det er dermed den største såkaldte grounding siden 1979.

Boeings nye fly har ikke bare været ramt af problemer med batteriet, som var det, der forårsagede en nødlanding i Japan tidligere på ugen. Dreamliner-flyene har også været plaget af problemer med bremsesystemer, læk af brændstof og en brand efter et elektrisk uheld.

Nu arbejder amerikanere fra Federal Aviation Administration og det japanske Transportsikkerhedsudvalg sammen med Boeings egne folk i Takamatsu lufthavnen i det vestlige Japan for at undersøge sagen til bunds.

Boeing har investeret stort i deres Dreamliner fly, som lavprisselskabet Norwegian blandt andet har købt ind af. For at få investeringen ind igen, er det vurderet, at Boeing skal sælge 1.100 Dreamliner 787 fly over de næste ti år.