USA-myndighed, der sørger for Trumps sikre kommunikation, er blevet hacket

200.000 menneskers personlige oplysninger er blevet stjålet efter et cyberangreb på forsvarsministeriets afdeling, der står for at sikre kommunikationen mellem bl.a. Donald Trump og militæret.

Al kommunikation med USAs præsident, Donald Trump, er sikret, men nu er det kontor, som står for sikkerheden, blevet hacket. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS

Hackere har angrebet den amerikanske myndighed, som har ansvaret for at sikre Det Hvide Hus' kommunikation, og har stjålet data om omkring 200.000 mennesker.

Det skriver britiske BBC.

Det amerikanske forsvarsministerium har bekræftet, at computersystemer hos Defence Information Systems Agency (DISA) er blevet hacket ved cyberangrebet. Agenturets opgave er at sørge for, at al militær kommunikation – heriblandt opringninger til den amerikanske præsident, Donald Trump, og vicepræsident Mike Pence – er sikret. DISA er også ansvarlig for at opsætte kommunikationsnet i kampzoner, når amerikanske soldater sendes af sted.

»Ingen tegn« på misbrug

Navne og sundhedsforsikringsnumre på omkring 200.000 mennesker er blevet stjålet ved angrebet, men ifølge forsvarsministeriet er der »ingen tegn« på, at oplysningerne er blevet misbrugt. DISA beskæftiger selv 8.000 militært og civilt ansatte men håndterer data for mange andre.

Forsvarsministeriet vil ikke over for BBC fortælle, om man ved, hvem der står bag angrebet, der fandt sted mellem maj og juli 2019. Først i denne måned er DISA, som har hovedkontor i Fort Meade i Maryland, begyndt at sende breve ud til de mulige ofre, og derfor er sagen kommet frem. Af brevene fremgår ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke, hvilke dele af DISAs net der er blevet hacket, og Det Hvide Hus er ikke vendt tilbage på Reuters' henvendelse.

Da DISA opdagede indbruddet, blev der straks taget skridt til at sikre sig og sørge for, at samme angrebsmetode ikke kunne bruges fremover. DISA vil hjælpe de berørte med bistand, så »de mulige negative følger« af databruddet bliver så små som mulige.