USA klar med milliarder til bedre Internet

Stor hjælpepakke til 21 milliarder kroner er klar om to uger.

Selv om man bor langt ud i den texanske ørken, har man alligevel krav på en ordentlig Internet-forbindelse. Foto: Gérard Rancinan, Sygma/Corbis/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Med en gigantisk pengeindsprøjtning på hele 21 milliarder kroner skal der nu sparkes gang i det amerikanske bredbåndsmarked.

Den amerikanske regering frigiver om få dage den lånepakke på fire milliarder dollars, som skal udbrede bredbåndsadgangen til de områder af USA, som i dag ikke ligger først for, når ny teknologi rulles ud.

Pengene er en del af et kæmpe program på 7,2 milliarder dollars, som skal sikre højere Internet-hastigheder i især landområderne, og det er præsident Barack Obama, som står bag planen, der samtidig skal sikre bedre beskæftigelse i telesektoren.

Garanti for en vis hastighed

Fra 14. juli og en måned frem kan der søges penge fra puljen. Både offentlige myndigheder, virksomheder og organisationer kan komme i betragtning. 15. september offentliggøres listen over dem, der kan komme i betragtning, og 7. november vil pengene finde nye ejermænd.

Alle tiltag skal garantere brugerne en nogen lunde hurtig Internet-forbindelse ind i huset på mindst 768 kilobit i sekundet, hvilket er forholdsvis langsomt, og på 200 kilobit i sekundet ud af huset.

Læs mere:
www.broadbandusa.gov - mere om den store hjælpepakke (på engelsk)