Urtekram kommer på svenske hænder

Skandinaviens største økologiske fødevaregrossist, danske Urtekram, er kommet på svenske hænder. Det er det børsnoterede Midsona, der overtager Urtekram med hovedsæde i Mariager.

Urtekrams medarbejdere på hovedkvarteret i Mariager bliver ikke påvirket af salget til svenske Midsona. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske økologiske fødevaregrossist Urtekram kommer på svenske hænder, når svenske Midsona overtager virksomheden d. 1. juli. Prisen er 270 mio. svenske kr. svarende til ca. 215 mio. danske kr.

Ross Jackson og fonden Gaia Trust er hovedaktionærer i Urtekram og reddede virksomheden, der ellers var tæt på betalingsstandsning, med en kapitalindsprøjtning på 6 mio. kr. i 1995 og har siden vendt den økologiske virksomhed til en god forretning med en nettoomsætning på næsten 400 mio. kr.

»Urtekram har siden begyndelsen haft ambitioner om at øge salget af økologiske produkter. Aftalen med Midsona gøe, at vi kommer til at kunne øge tempoet i vores nordiske ekspansion, samtidig med at vi håber at kunne lancere noget af Midsonas sortiment på det danske marked. Handlen er et logisk skridt i Urtekrams væksteventyr,« siger Urtekrams bestyrelsesformand John Hebo.

Ifølge selskabet kommer salget ikke til at have betydning for de ca. 150 medarbejdere, ligesom det ser ud til, at det bliver i nordjyske Mariager.

Urtekram blev stiftet af Lisbeth Damsgård i 1972 og var med i front, da økologi for alvor vandt plads i danskernes hjerter, og økologi blev at finde i stort set alle supermarkeder. Det er stadig et voksende marked, og sortimentet spænder bredt fra shampoo over pasta til soyadrik.

Midsona er en af Nordens største virksomheder inden for helsekost og personlig pleje.