Uro i Bransons bagland efter Northern Rock-tilbud

Deutsche Bank, der er en af de tre banker, som giver Virgin Group rygdækning til et opkøb af krisebanken Northern Rock, er angiveligt begyndt at ryste på hånden. Britisk avis skriver, at noget alvorligt er galt i samarbejdet.

Richard Branson, der står i spidsen for Virgin Group, har angiveligt problemer med opkøbet af krisebanken Northern Rock. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Virgin Group, der er kontrolleret af den britiske milliardær Richard Branson, er favorit til at overtage krisebanken Northern Rock - men nu ser det ud til, at der er ballade i rigmandens økonomiske bagland. Det skriver den britiske avis Sunday Telegraph ifølge Reuters.

Deutsche Bank, som er en af tre banker, der skal finansiere købet, mener ifølge avisen, at der er nogle alvorlige problemer i forståelsen mellem Virgin Group og banken selv. Problemerne skulle dreje sig om, at Virgin skulle have have udtalt sig fejlagtigt om Deutsche Banks rolle i det mulige opkøb.

En officiel talsmand fra Deutsche Bank vil dog kun sige, at banken er løbende dialog med både Virgin, Northern Rock-banken og de britiske myndigheder.

Har lånt over 300 mia. kr.

Northern Rock blev meget hårdt ramt af den begyndende finansielle uro, og det førte til, at dets kunderne i september foretog et regulært stormløb på banken for at få deres penge ud. Ifølge Reuters har banken været ude og låne i omegnen af 29 mia. pund (over 300 mia. kr.) fra Bank of England for at undgå konkurs.

Deutsche Bank skal i en eventuel handel være med til at dække en udgift på 15 mia. pund (ca. 155 mia. kr. ), som netop skal gå til den britiske nationalbank.

Ifølge Virgin Group fortsætter forhandlingerne om et opkøb i den kommenden uge.