Urban udvikles og skifter chefredaktør

Gratisavisen Urban skal nytænkes og samtidigt integreres i både det redaktionelle og kommercielle miljø på Berlingske Tidende.

Berlingskes nye koncernchef Lisbeth Knudsen har i dag meldt ud til medarbejderne på Urban, at koncernen vil satse offensivt på at forsvare og videreudvikle sin position på det landsdækkende gratisavismarked i 2008.

Det kommer til at ske ved at nyudvikle Urbans koncept og design og ved at integrere avisens redaktionelle og kommercielle afdelinger med Berlingske Tidendes redaktionelle og kommercielle miljøer, samt ved at gøre brug af stof fra hele koncernens indholdsproduktion.

”De nationale gratisaviser er kommet for at blive på det danske marked, og vi vil have vores del af det marked - selvfølgelig med de færrest mulige omkostninger, det mest nytænkte koncept for attraktivt indhold i samspil med læserne og den mest attraktive plads for annoncørerne”, siger koncernchef Lisbeth Knudsen.

Urban har indtil i dag været en administrativ del af B.T. og bliver nu en integreret kommerciel og redaktionel del af Berlingske Tidende. Chefredaktør på Urban Dorthe Carlsen har i forbindelse med omlægningerne besluttet at foretage et personligt skifte og forlade posten som chefredaktør på Urban efter tre år. Ny konstitueret ansvarshavende chefredaktør for Urban bliver den nuværende redaktionschef Henrik Bay.

”Planen er god og sund fornuft, og der er fremtid i den,”, siger Dorthe Carlsen, ”men jeg har meget svært ved at se mig selv i det nye set up. Det har været samspillet mellem det redaktionelle og det kommercielle, der har været min drivkraft. Jeg har været fantastisk glad for de tre år. Jeg har nydt at stå i spidsen for holdet af medarbejdere, som både er fagligt ambitiøse og herligt krævende. Jeg har haft ualmindelig kompetente og visionære kolleger i officinet. Det har været en utroligt spændende og lærerig tid.”

Lisbeth Knudsen beklager Dorthe Carlsens beslutning:

”Vi har været utrolig glade og meget tilfredse med den indsats Dorthe Carlsen har ydet på Urban og for officinet som helhed. Dorthe Carlsen har i de tre år, hun har stået i spidsen for avisen, både professionaliseret og udviklet den redaktionelle linje og måden at producere avisen på samtidig med, at hun har haft ansvaret for den samlede forretning sammen med den administrerende direktør. Nu gennemfører vi en strukturmæssig omlægning, og Dorthe Carlsen har ønsket selv at gå nye veje. Det er vi oprigtigt kede af og ønsker hende al mulig held og lykke fremover”, siger koncernchef Lisbeth Knudsen, Det Berlingske Officin.

Frem til medio januar vil der nu blive arbejdet med konkretisering af det nye koncept for Urban og den praktiske integrering af redaktionelle og kommercielle funktioner.

Urbans nye konstituerede chefredaktør Henrik Bay er 43 år. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet på Politiken og Berlingske Tidende. Det sidste sted som souschef på kulturredaktionen. Han kom til Urban som redaktionschef i februar 2006.