Upopulære BP lokker med billig benzin

En lang række BP-tankstationer kæmper med sure kunder efter olieudslippet i Den Mexicanske Golf. Nu forsøger selskabet at mildne dem med billig benzin.

Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man ikke kan vinde en popularitetskonkurrence, kan man måske vinde en priskonkurrence. Den filosofi ser britiske BP ud til at forfølge i øjeblikket. I hvert fald er selskabet begyndt at tilbyde forhandlerne en rabat, som de så kan vælge at give videre til kunderne ude ved benzinpumpen.

Om det sker, ved BP ikke, for forhandlerne er selvstændige forretningsdrivende.

»Vi har sammensat en pakke af bistand til de uafhængige ejere og operatører af BP-stationer. Vi kan desværre konstatere, at kunderne ladet deres frustrationer over det, som er sket i Golfen, gå ud over ejerne af tankstationerne,« siger BP-talsmand Scott Dean til CNN.

BP vil ikke fortælle, hvor stor rabatten er, men en olieanalytiker vurderer, at det løber op i tre til fire cent per gallon, der svarer til 4,5 liter.

BP, der er verdens tredjestørste energiselskab, siger, at det nu er lykkedes at sætte en prop i hullet i Den Mexicanske Golf, så udstrømningen af olie helt er ophørt.