Unibrews topchef tilfreds med udviklingen i første kvartal

Royal Unibrews topchef, Henrik Brandt, kalder udviklingen i bryggerikoncernen i første kvartal for positiv og "i overensstemmelse" med forventningerne.

Direktøren i Royal Unibrew, Henrik Brandt Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

- Der har været god fremgang i både Vesteuropa og inden for Maltdrikke og Eksport, ligesom en ekstraordinær kampagneaktivitet i Finland og det udvidede samarbejde med Pepsico har bidraget positivt til væksten i nettoomsætningen, siger han i en kommentar til regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort onsdag eftermiddag.

Unibrew kom ud af første kvartal 2016 med en omsætning på 1350 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 138 mio. kr. Til sammenligning realiserede bryggeriet i samme periode sidste år en omsætning på 1290 mio. kr. og et EBIT-resultat på 131 mio. kr.

Og overskuddet efter skat landede på 99 mio. kr. mod 92 mio. kr. i samme periode sidste år.


Henrik Bandt fortæller, at man vil fastholde det kommercielle fokus - og herunder løbende lancere nye produkter.

- Som følge af den positive overordnede udvikling i Royal Unibrew igangsatte vi i marts 2016 yderligere et aktietilbagekøbsprogram på 450 mio. kr. Desuden stilles forslag på generalforsamlingen om et udbytte på 400 mio. kr. svarende til 7,2 kr. per aktie a 2 kr., lyder det fra direktøren.


/ritzau/FINANS