Unibrews salg negativt påvirket af påsken

Royal Unibrew oplevede faldende omsætning - målt organisk - i første kvartal, men kun 1 pct. til 745 mio. kr.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skyldes primært, at påsken i 2011 ligger i andet kvartal modsat sidste år, da den lå i første kvartal. Bryggerikoncernen oplevede et fald i ølmængderne til 1280 t.hl fra 1318 t.hl.

Trods udviklingen i omsætningen fortsatte den positive udvikling i indtjeningen, og resultat før finansielle poster (EBIT) steg 30 mio. kr. til 40 mio. kr. som ventet.

Netto fik aktionærerne et overskud på knap 13 mio. kr. mod et underskud på godt 18 mio. kr. i første kvartal sidste år.

- Set i lyset af påskens placering er vi tilfredse med, at vi stort set har fastholdt omsætningen, og at vi samtidig har fastholdt eller vundet markedsandele. I første kvartal har vi også fået den endelige aftale på plads vedrørende sammenlægningen af Royal Unibrew Polska med polske Van Pur, hvilket er et væsentligt skridt imod at opnå den ønskede position i Polen. Alt i alt har vi nu gennemført de større strukturelle ændringer i virksomheden, og det betyder, at vi fuldt ud kan fokusere på at udvikle vores nuværende aktiviteter, og på at realiserede de strategiske mål, som vi har sat for 2011, siger chefen Henrik Brandt i en kommentar.

Royal Unibrew venter at begynde tilbagekøb af egne aktier for 110 mio kr. umiddelbart efter generalforsamlingen torsdag. Tilbagekøbet er tidligere annonceret.

Forventningerne til 2011 fastholdes og venter således fortsat at nettoomsætningen i 2011 vil lande i intervallet 3400-3550 mio. kr., samt at EBITDA-resultatet bliver på 575-625 mio. kr., og EBIT lander i størrelsesordenen 435-485 mio. kr.

Ritzau Finans