Unibrews formand.: Vigtigt at have en direktør der passer til kulturen

Der har simpelthen været en forskel mellem ledelsesstilen og kulturen, der har gjort, at samarbejdet ikke har fungeret særligt godt, siger Kåre Schultz, der er bestyrelsesformand i Royal Unibrew.

»Der har simpelthen været en forskel mellem ledelsesstilen og kulturen, der har gjort, at samarbejdet ikke har fungeret særligt godt, og det er det, vi nu tager konsekvensen af. På langt sigt er det vigtigt at have en administrerende direktør, der passer ind med kulturen i virksomheden,« siger Kåre Schultz. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Beslutningen om at skifte administrerende direktør i bryggerivirksomheden Royal Unibrew havde ikke været længe undervejs, og den blev endeligt vedtaget mandag aften på et bestyrelsesmøde.

Det fortæller Kåre Schultz, der er bestyrelsesformand i Royal Unibrew, til Ritzau Finans.

»Men den udspringer selvfølgelig af de seneste seks måneder, hvor Jesper Jørgensen har været i Royal Unibrew som administrerende direktør,« siger han.

I en meddelelse til fondsbørsen mandag aften fremgik det, at Jesper Jørgensen fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning, og at hans ledelsesstil havde vist sig ikke at passe sammen med kulturen i virksomheden.

»Royal Unibrew har en kultur, hvor man er meget "hands on", direkte, kundeorienteret og actionorienteret. Man har ikke de store stabsområder, og man gør tingene selv.«

»Der har simpelthen været en forskel mellem ledelsesstilen og kulturen, der har gjort, at samarbejdet ikke har fungeret særligt godt, og det er det, vi nu tager konsekvensen af. På langt sigt er det vigtigt at have en administrerende direktør, der passer ind med kulturen i virksomheden,« siger Kåre Schultz.