Unibrew vil installere fadølsvægge med op til 30 haner

Royal Unibrew vil give forbrugerne de smagsoplevelser, de tørster efter, ved at installere fadølsvægge med op til 30 haner hos de barer og restauranter, som bryggeriet leverer øl til.

Det skriver Finans.dk.

Unibrew vil også åbne for at indlemme små lokale bryggere i bryggeriets ellers lukkede ølunivers ved både at lade dem få en plads på fadølsvæggene - og ved at brygge øl i fællesskab med dem.

»På den korte bane mister vi højst sandsynligt noget salg. Men på den lange bane tror vi, at vi bliver mere attraktive,« siger Morten Christensen, forretningsudvikler hos Royal Unibrew til Finans.dk.

At Royal Unibrew vil lave de såkaldte "collaboration brews" er nyt og rigtig godt, mener organisationen Det Frie Øl, der arbejder for fri og fair konkurrence i ølbranchen. Men initiativet om at lukke mikrobryggere ind i folden er ikke kun positivt.

»Vi ser det som et udtryk for, at Royal Unibrew vil styre markedet fuldstændigt. At have kontrol over alt hos udskænkningsstederne,« lyder det i en mail fra Tore Jørgensen, formand for Det Frie Øl og ejer af Herslevs Bryghus, til Finans.dk.

Strategien kommer, i kølvandet på at Carlsberg, der er klart størst på det danske ølmarked, har lanceret fadølskonceptet Draughtmaster, der er i gang med at blive rullet ud og allerede er på knap 2000 barer og restauranter i Danmark.

Draughtmaster-systemet er udelukkende fyldt med Carlsbergs produkter.

»Det er to ret forskellige tilbud til kunderne, hvor vores er det inkluderende og åbent, hvor andre kan komme med. Vi synes, det både er mere rigtigt og godt for hele den danske ølbranche, at man inviterer mikrobryggerne indenfor,« siger Carsten Nørland og peger på, at Royal Unibrew også har fundet en metode til få øllet til at holde i op til en måned.

Carlsberg afviser, at Draughtmaster er ekskluderende som fadølskoncept, skriver Finans.dk.

Selskabets pressechef, Kasper Elbjørn, fortæller dog i en mail til avisen, at det er positivt med innovation på fadølsmarkedet, og at Carlsberg allerede har "masser" af fadølsinstallationer, hvor Carlsbergs egne haner står side om side med de mindre bryggeriers.

/ritzau/FINANS