Unibrew: Trods vejrlig tilfreds med udvikling

Topchefen i Royal Unibrew, Henrik Brandt, er tilfreds med udvikling i Unibrew i tredje kvartal, hvor der ikke var vejrmæssig medvind.

Unibrew, øldåser, samlebånd, Faxe Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Det siger han til Ritzau Finans.

- Det er et tilfredsstillende resultat, vi kommer med både på omsætning og indtjening, siger han og fremhæver, at bryggerikoncernen har haft dårligt vejr i august.

Men det var ikke ukendt, da der blev aflagt halvårsregnskab netop i august, der var pyntet med en opjustering, som blev fulgt op med en oppræcisering i tredje kvartal.

- Vi havde en skidt sommer i Nord- og Vesteuropa. Det vidste vi, da vi aflagde halvårsregnskab i august - og alligevel oppræciserer vi nu, siger Henrik Brandt.

Indtjeningen i 2016 ventes nu i den øvre ende af de angivne intervaller:

Intervallet for driftsresultatet (EBITDA) ligger uændret på 1240-1290 mio. kr. og EBIT ventes at ramme mellem 935-985 mio. kr.

Royal Unibrew realiserede i 2015 en omsætning på 6032 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1225 mio. kr. EBIT blev 917 mio. kr.

Fremgangen i kvartalet forklarer Henrik Brandt med en stærk kommerciel agenda drevet ikke mindst af innovation, som der er fokuseret specielt på i 18 måneder.

Topchefen peger også på bryggeriets samarbejde med Pepsico, der nu også omfatter snacks, og på at Unibrew fortsætter fokus på effektiviseringstiltag.