Unge TDC-kunder bestilte hackerangreb

Tre unge bestilte i udlandet hackerangreb mod andre TDC-kunder, men hackerfirmaet blev selv hacket og »kundekartoteket« lagt på nettet.

Tre unge under 18 år bestilte hackerangreb mod andre TDC-kunder. Arkivfoto: Torkil Adsersen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Tre TDC-kunder er blevet meldt til politiet for at have bestilt hackerangreb på andre TDC-kunder.

Det bekræfter TDCs sikkerhedschef, Lars Højberg, over for Børsen (kræver abonnement).

Ifølge ham blev der bestilt 66 udmattelsesangreb, hvor IT-systemer bombarderes med så mange henvendelser, at de går ned, mod flere danske TDC-kunder. TDC har meldt de tre personer, der alle er under 18 år, til Rigspolitiets Nationale Cyberkriminalitetscenter (NC3), sådan som politiet selv opfordrer alle virksomheder til at gøre, hvis de opdager eller udsættes for hackerangreb.

Den ene af de tre er ifølge NC3s chef, Kim Aarenstrup, sigtet af Østjyllands Politi og står til en bøde.

Hackerfirma blev selv hacket

De unge havde bestilt hackerangrebet hos det israelske firma Vdos, som nu er lukket, men som tilbød at udføre hackerangreb mod andre. Men Vdos blev selv hacket og deres kundekartotek lagt på nettet. Heraf fremgik det, at der var bestilt angreb fra tre danske internetopkoblinger, som alle var kunder hos TDC.

TDC slås fortsat selv med en hackersag, nemlig det store YouSee-nedbrud nytårsaftensdag, hvor det lykkedes en formodentlig TDC-ansat at trække stikket, så 1,3 millioner YouSee-kunder ikke kunne se fjernsyn i op til 24 timer.

Den sag er fortsat mørkelagt. TDC henviser til politiet, som ikke har kunnet berette om fremskridt i efterforskningen, der fortsat pågår.