Unge kan spille sig til høj løn

It og computere er unges hjemmebane, men de gider ikke tjene penge på deres viden. Det vækker frustation hos it-branchen, der i øjeblikket har over 6.200 ledige job.

Netcafeer, Youtube og Myspace. It og computere er unges hjemmebane, men de gider ikke tjene penge på deres viden. Det vækker frustation hos it-branchen, der i øjeblikket har over 6.200 job at tilbyde unge med computerviden, skriver MetroXpress.

»Datalogi lyder ikke sexet nok. Problemet er, at det aldrig er nået ud til de unge, hvor spændende det faktisk er at arbejde med computere. Unge forbinder datalogi med regneark, men det er jo præcis de kompetencer, de udvikler, når de spiller computerspil, som kan bruges. Så det er tåbeligt, at de ikke udnytter de jobmuligheder, det giver,« siger formand for Danske Studerendes Fællesråd, Mads Svaneklink, til MetroXpress.

Og det undrer både ham og it-branchen, at der for tiden er mange tomme stole på landets it-uddannelser.

»Ansatte inden for it-branchen tjener mere end læger og advokater. Det er job, man kan rejse med og de mest fleksible arbejdspladser, man kan forestille sig. Det er ubegribeligt, at de unge ikke uddanner sig inden for it. Unge bruger computere, men de ved ikke, at de kan leve af det,« siger administrende direktør i IT-Branchen Jakob Lyngsø, der for tiden sætter ind med et korps af unge it-ansatte, der skal besøge landets gymnasier og tekniske skoler for at fortælle om de mange muligheder inden for deres branche.

Men det, at unge holder sig væk fra it-uddannelserne, betyder ikke nødvendigvis, at de ikke gider arbejde med det. Det mener Ulla Tønner, usability manager og it-ekspert.

»Unge er vokset op med computere som et redskab - det er ikke som noget, man uddanner sig i. De kunne aldrig finde på at tage et pc-kørekort. Men derfor bruger de alligevel computere stort set hver dag,« siger hun til MetroXpress.

Og i it-branchen er man villig til at ansætte unge fra andre uddannelser, blandt andet de mange humanister.

»Humanister vil på kort tid kunne supplere deres uddannelse inden for it, og så er der job til dem. Der er hårdt brug for udviklere af programmer, brugerflader og netværk til blandt andet hospitalssektoren, fødevarekontrol og transportsektoren,« fortæller Jakob Lyngsø til MetroXpress.

Kilde: MetroXpress