Unge danskere europamestre i mobilbetalinger

Ingen andre steder end i Danmark er de unge lige så flittige til at bruge mobilen i økonomisk sammenhæng. Sikkerheden er dog fortsat en bekymring for mange.

Shahbaz Mohammad fra transportfirmaet Mini Trans modtager beløbet for en IKEA-leverance til Martin Hansen via MobilePay. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du står måske i Netto og betaler for æggene og mælken med en app på din telefon. Tjekker din konto på netbanken på mobilen. Eller overfører penge til din ven for den seneste omgang fadøl.

Danskerne er flittige til at bruge mobilen til at ordne pengesagerne, og i særdeleshed de unge danskere mellem 18 og 24 år. Det viser den nyeste betalingsundersøgelse, Visa Digital Payments Study 2017, fra den amerikanske betalingskoncern, som netop er offentliggjort.

I gennemsnit bruger 90 procent af alle danskere deres mobil til betalinger og bankforretninger, mens tallet for de unge mellem 18 og 24 år er helt oppe på 94 procent. Tallene for Europa over ét viser, at 77 procent af europæerne bruger deres mobiltelefoner til betalinger og bankforretninger, mens andelen er 86 procent for europæiske unge.

Sikkerhed bekymrer

Vender vi os tilbage mod Danmark, er der særligt én bekymring, som afholder folk fra at bruge mobilen til pengesager. Der er således 49 procent af den gruppe, der ikke benytter mobilbetalinger, som afholder sig fra det på grund af bekymringer for sikkerheden.

Noget af det, der måske kan være med til at ændre på det tal, er den teknologiske udvikling, der muliggør biometriske løsninger, hvor godkendelse af betalinger sker ved hjælp af eksempelvis ansigtsgenkendelse eller iris-scanning.

82 procent af danskerne mener ifølge undersøgelsen, at biometri er en sikker form for genkendelse, og 59 procent svarer, at de ville foretrække biometri, som godkendelse for betalinger i fremtiden.

»Der er slet ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver stadigt nemmere at gennemføre betalinger både med biometriske løsninger, og på måder vi slet ikke kender i dag,” udtaler Jens Damgaard, Country Manager Danmark, Visa, i en pressemeddelelse.