Ung polit. i svensk indtog

Jacob Kjær er landechef for Leimdörfer, som vil formidle store ejendomme. Han har læst, arbejdet og fundet ægtefællen i Australien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske Leimdörfer vil erobre en femtedel af de helt store transaktioner på det danske ejendomsmarked og har sat 34-årige Jacob Kjær i spidsen for sit indtog. Han er uddannet cand.polit. og fik sit første fuldtidsjob i Australien.

»Jeg har altid været fascineret af Australien og fik muligheden for at læse der som udvekslingsstudent,« fortæller han.

Begejstringen for det fjerne kontinent blev sikkert ikke mindre, da han her mødte sin engelske hustru, som var på praktik-ophold som sygeplejerske-studerende. Hun kunne sagtens få job, så det unge par slog – næsten – rødder i Sydney, hvor Jacob Kjær fik job på den danske handelsafdeling. Han fik også gjort studiet færdig, men da den første søn kom til, drog parret til Danmark.

Her blev Jacob Kjær først analytiker hos en af de største erhvervsmæglere, Sadolin & Albæk, og derefter ansat hos Dansk Bank i Corporate Finance, som håndterer børsnoteringer og store transaktioner.

»Produkterne« omfatter typisk digre analyser og rapporter til mulige investorer og købere. I 2011 blev han leder af afdelingen for ejendomstransaktioner.

»På det tidspunkt var der begyndt at komme mange penge ind i fast ejendom, så det blev et strategisk fokuspunkt for banken,« siger han.

I starten af 2014 blev han kontaktet og hyret af Leimdörfer, det første stykke tid med Malmø-kontoret som base. For nylig fik han og de få andre ansatte kontorer på 11. sal ved Nørreport Station.

Med fokus på de større transaktioner er konkurrenterne ligeledes svenske Catella og en håndfuld store mæglerhuse. Leimdörfer blev grundlagt i 1992 i kølvandet på en svensk finanskrise, hvor hovedbankerne nærmest blev overtaget af staten med et hav af ejendomme på bøgerne. SEB-bankmanden Peter Leimdörfer vurderede, at der var basis for at rådgive om – og opstille finansielle modeller til – store handler, fordi bankerne med tiden skulle af med alle murstenene.

Herhjemme har Jacob Kjær fået fat i en god håndfuld opgaver, nogle foreløbig under stor diskretion. Berlingske Business kunne i sidste uge dog fortælle, at det danske Leimdörfer-hold skal hjælpe Danica Pension af med tre mindre butikscentre til samlet knap en milliard. Desuden skal Leimdörfer rådgive frugtgrossisterne, som ejer Grønttorvet i Valby, om udviklingsplanerne for området. Næste år rykker selve torvet til Høje-Taastrup, og så bliver det store areal ledigt til byggeri – formentlig med omkring 2.000 boliger og et budget på fem-seks milliarder kroner.

Leimdörfer skal blandt andet vurdere, hvor længe grossisterne skal bevare ejerskabet helt eller delvis, og hvordan udvikling og byggeri kan forløbe bedst muligt. Tidligere i år blev Sydhavnsmetroen vedtaget, og det styrker området trafikalt.

Jacob Kjær er vokset op et par kilometer nordligere, nemlig på Frederiksberg. I dag bor han med familien i parcelhus i Virum tæt ved Furesø, som danner rammen om kanoture og strandbesøg. Desuden er det tidligere engagement i fodbold – både som spiller og træner – afløst af deltagelse på et cykelhold.