Ung kok udlever iværksætterdrøm med Københavns nye sushirestaurant

Mads Battefeld har længe drømt om at blive selvstændig. Efter at have samlet inspiration i Barcelona, Vestjylland og Tokyo er den 29-årige kok klar til at åbne sin egen restaurant i Nordhavn.

Mads Battefeld åbner en ny sushirestaurant i København, som er inspireret af Japans små intime restauranter. Den erfarne kok har været under uddannelse blandt Japans dygtigste kokke i et år, og nu kribler det i fingrene for at være selvstændig iværksætter. Linda Kastrup

Han brugte et år i Japan for at arbejde i samme køkken som en af landets bedste sushikokke. Dagene begyndte kl. seks om morgenen på det lokale fiskemarked og sluttede efter midnat, når de sidste gæster var gået, og køkkenet rengjort.

29-årige Mads Battefeld har siden grundforløbet på kokkeskolen drømt om at blive selvstændig. 10. oktober slår han dørene op til en ny sushirestaurant i Nordhavn, hvor han vil bringe japanske traditioner ind på den københavnske restaurantscene.