Ung IT-millionær gør det igen: Mofibo solgt til svenskere for trecifret millionbeløb

Danske Mofibo er blevet købt af svenske Storytel for i omegnen 100 millioner kroner. Dermed står Mofibo-stifter Morten Strunge til nok engang at score kassen på et erhvervseventyr.

Lydbogtjenesten Storytel har nemlig købt Mofibo fra et trecifret millionbeløb, oplyser det danske selskab i en pressemeddelelse. Dermed har Mofibo-stifteren Morten Strunge nok engang skabt et forretningseventyr, der bliver solgt for millioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske digitale e-bogsfirma Mofibo er fredag kommet på svenske hænder.

Lydbogtjenesten Storytel har købt Mofibo for et trecifret millionbeløb, oplyser det danske selskab i en pressemeddelelse. Dermed har Mofibo-stifteren Morten Strunge nok engang skabt et forretningseventyr, der bliver solgt for millioner.

Samme Morten Strunge stiftede og solgte mobilselskabet Onfone til TDC tilbage i 2011.

Storytel oplyser, at man har købt 100 procent af aktierne i Mofibo for 100 millioner danske kroner. Ud af 100 millioner kroner bliver Morten Strunge tildelt for 16 millioner kroners aktier i Storytel. I minutterne efter handlen blev offentligtgjort er aktiekursen steget til 26, hvilket betyder, at aktierne allerede er blevet to millioner kroner mere værd.

»Jeg er rigtig stolt af, hvad Mofibo har opnået på relativt kort tid – det er fantastisk at se en virksomhed gå fra at være en idé i sit hoved til at være en arbejdsplads med over 30 engagerede medarbejdere. Desuden er det meget givtigt at være med til at forme fremtidens bogmarked med mere end 100.000 læste og lyttede bøger, hver eneste måned,« siger Morten Strunge i en pressemeddelelse.

Han fortsætter i Storytel, som leder af den danske afdeling af Storytel.

Morten Strunge lancerede Mofibo tilbage i 2013. Selskabet fik på få år mere end 40.000 betalende kunder. Mofibo har derudover også samarbejde med en række teleselskaber og er foruden Danmark også aktive i Sverige og Holland. Morten Strunge fortsætter i Storytel og bliver en del af topledelsen med ansvaret for Danmark og Holland. Han skal være med til at sikre ekspansion i nye markeder.

Det er dog langt fra kun Morten Strunge, der kan lune sig ved salget. For svenske Storytel betyder det nemlig, at andelen af udlandsindtægter i firmaet stiger fra 19 procent til 28 procent. Det gør Storytel til den førende streamingtjeneste for bøger i Sverige, Norge, Danmark og Holland.

Gør det igen

Som bare 20-årig stiftede Morten Kjærulff Strunge i 2006 Onfone. Med evne for at gafle kunder fra de etablerede teleudbydere med lave priser hentede Morten Strunge 170.000 kunder til sin virksomhed. Fem år efter Onfone var blevet stiftet, købte TDC virksomheden for over 300 millioner kroner.

En kæmpesucces for Morten Strunge som valgte at følge med over i telegiganten for at opnå en rang af vicedirektør, og som han udtrykker det, tage sin »uddannelse«, som han nævnte over for Berlingske Business Talent 100 i 2014.

Strunge er nemlig mere eller mindre selvlært. På sit CV har han en HHX i Hillerød Handelsskole tilbage fra 2005. Eller som serieiværksætteren beskrev det over for Ajour-magasinet:

»Min formelle uddannelse består i, at jeg har læst to business-bøger og været på et CBS-kursus. Til gengæld har jeg fået viden og erfaring i en meget tidlig alder, som i et vist omfang har kompenseret. Men jeg har da fået nogle slag og spark undervejs,« sagde han tidligere på året til magasinet.

Iværksætteriet er han så åbenlyst fortsat med senere. Blandt andet som medejer af bryggeriet Stronzo med sin bror Kristian Strunge. Morten Strunge købte tilbage i 2012 Agnes Cupcakes, der dog måtte lukke butikkerne tilbage i 2013 efter længere tids økonomiske vanskeligheder.

Han har siden trukket sig ud af kagekæden.

Tiltrukket af on demand-tjenester stiftede han i 2013 virksomheden Mofibo, der til en fast pris har givet brugerne mulighed for at læse et udvalg af bøger elektronisk. Det er den succes, der nu har fået svenske Storytel til at punge ud.

Udover lydbøger