"Undskyld, jeg tror I har set mig som en fanebærer"

Berlingske-journalist Uffe Gardel afdækker i bogen ”Amagerbanken – en unødvendig undergang” blandt andet, hvordan Karsten Ree blev hentet ind som redningsmand.

Karsten Ree på Amagerbankens ekstraordinære generalforsamling, da bankens krak var nært forestående. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I februar 2011 gik Amagerbanken konkurs. Den var i mange år anset som indbegrebet af en solid og stabil bank. Alligevel gik det galt. Amagerbankens krak er også historien om Danmarks håndtering af finanskrisen.

Det var finansmanden Per Siesbye der havde Karsten Ree med ude i Amagerbanken. Siesbye var en gammel bekendt af Karsten Ree; han hørte til Rees tidligere kones bekendtskabskreds, så de havde i mange år kendt hinanden perifert. Og nu havde Siesbye ringet til Karsten Ree for at høre, om ikke det var noget at blive storaktionær i Amagerbanken.

Ideen var ikke Siesbyes.

Det var investoren og Amagerbank-kunden Henrik Ørbekker der var kommet på den tanke at føre Karsten Ree og Amagerbanken sammen.

Redningsforsøget slog som bekendt fejl, og da Amagerbankens konkurs var en kendsgerning, og konkursboet afholdt informationsmøde for aktionærerne i Falconer Centret, gik en influenzaramt Karsten Ree på talerstolen og sagde undskyld til sine medaktionærer: »Jeg vil gerne undskylde og beklage min entré i banken og de konsekvenser det har haft for jer alle sammen. Jeg tror I har set mig som en fanebærer, « sagde han.


LÆS UDDRAG FRA BOGEN I BUSINESS SØNDAG SØNDAG 11. SEPTEMBER 2011.