Undersøgelse af DONG-fråds klar tidligt 2013

Rigsrevisorerne er nu klar med en plan for, hvordan man vil undersøge forholdene i DONG Energy og i den danske elsektor. Svar ventes i starten af 2013.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bliver der frådset med lønnen i DONG Energy, har investeringerne været for voldsomme og for risikable og betaler de danske elforbrugere for meget for deres strøm? De spørgsmål vil nu blive undersøgt i detaljer af Rigsrevisorerne, der tidligere i år af Statsrevisionen blev bedt om at udfærdige en undersøgelse af DONG Energy og af den danske elsektor. 

Planen for hvordan den nærmere undersøgelse skal udformes er nu klar, og fra Rigsrevisionen oplyser rigsrevisor Annie Nørskov, at man er klar med resultaterne af undersøgelsen i starten af 2013. 

"Den skitserede undersøgelse vil først og fremmest omfatte perioden efter fusionen i 2006. I forhold til DONG’s interne økonomiske dispositioner lægges der dog særligt vægt på perioden 2009-2011, hvor DONG har afsluttet harmoniseringen af bl.a. løn- og ansættelsesvilkår samt forretningsgange og procedurer. I forhold til spørgsmålet om, hvordan statens ejerrolle har ændret sig over tid og om DONG’s bidrag til staten i sin levetid, vil undersøgelsen gå så langt tilbage i tiden, som det er muligt," lyder det i en skriftelig meddelelse fra Annie Nørskov. 

En væsentlig del af Rigsrevisionen undersøgelse bliver netop aflønnings- og omkomstningsniveauet i DONG. 

"Undersøgelsen vil indeholde Rigsrevisionens vurdering af, om DONG tager de fornødne skyldige økonomiske hensyn i forbindelse med afholdelse af interne udgifter. Denne del af undersøgelsen vil bl.a. omfatte en vurdering af DONG’s administrationsomkostninger, lønniveau, personalegoder mv," lyder det i oplægget. 

Rigsrevisionen gør dog opmærksom på, at dens undersøgelse ikke vil omfatte en juridisk vurdering af de forhold, der for en måned siden ledte til Anders Eldrups afsked i DONG. 

Ud over DONG's specifikke forhold, vil Rigsrevisionen også se nærmere på elmarkedet i Danmark, som man vurderer ikke fungerer hensigtsmæssigt set fra et forbrugersynspunkt.