Ukendt søn kræver magt i Harald Nyborg

Uklarhed om arvefølgen i Harald Nyborg, mens ejeren holder kortene tæt til kroppen.

Foto: Nikolai Linares. Far og Søn. Kurt (tv.) og Erling Daell
Læs mere
Fold sammen

Der tegner sig et uklart billede af magtfordelingen i den danske Harald Nyborg koncern, der står bag lavprisbyggemarkederne Harald Nyborg og Jem & Fix.

Det har hidtil ligget i kortene, at Kurt Daells søn, Erling Daell, der har været direktør i Harald Nyborgs svenske forretning siden 1999, skulle overtage magten i Harald Nyborg efter sin 75årige far.

Men nu fortæller Erling Daells i offentligheden ukendte lillebror, Njal Daell, han selv går med direktørdrømme.

Det skriver Børsen.

27årige Njal Daell har arbejdet i flere af koncernens butikker og er i øjeblikket på hovedkontoret i Jem & Fix. Han har indtil videre prioriteret den praktiske erfaring på bekostning af en akademisk uddannelse.

Njal Daell har stadig ikke en ejerandel i Harald Nyborg, mens storebroren Erling Daell for 10 år siden arvede 40 procent af aktierne i virksomheden.

I et interview med Børsen forklarer Njal Daell, at han også vil arve, og at han drømmer om at gøre karriere i familievirksomheden – meget gerne som direktør.

»Erling er jo allerede sikret noget, så han er han nok ikke så nervøs for det. Det lyder meget egoistisk, men jeg vil også arve noget og være en del af familievirksomheden. Så jeg håber, at vi kan finde en god løsning,« siger Njal Daell

Det er stadig ikke klart for de to brødre, hvordan fordelingen af aktierne kommer til at se ud, når Kurt Daell går bort, men selv siger han, at han har indskrevet fordelingen i sit testamente.

Til Børsen siger Kurt Daell endvidere, at Erling Daell formentlig vil overtage hans plads som bestyrelsesformand.

Den ide ville Erling Daell imidlertid gerne have hørt fra faren selv, frem for gennem pressen. Ikke mindst i betragtning af, at de to lige har været på far-søn-tur til Bodø, siger han.

Harald Nyborg koncernen omsætter for mere end fire en halv milliard og har 141 butikker i Danmark og Sverige.