Ukendt duo sælger Århus-rederi for 2 mia. kroner

Engelsk kapitalfond slår til og køber rederiet Unifeeder for anslået 2 mia. kr. De to stiftere kan nu høste frugterne af 30 års hårdt arbejde.

Peter Bohnsen har sammen med sin partner solgt sit livsværk Unifeeder til en engelsk kapitalfond. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Århus har set en af de største virksomhedshandler nogensinde – nærmest uden at nogen har opdaget det.

Det er Århus Stiftstidende, der skriver, at rederiet Unifeeder er solgt til den engelske kapitalfond Montagu.

Det er århusianeren Peter Bohnsen, med bopæl i Skåde, der har solgt sine aktier sammen med sin partner gennem 30 år, den i København bosiddende Tonny D. Paulsen.

”Det har været en svær beslutning. Men vi når alle en alder, hvor vi på et eller andet tidspunkt skal sikre selskabets fremtid. Det er sjovest at være Århus' største rederi, og derfor ville vi ikke sælge til et andet rederi, hvor Unifeeder blot ville blive opslugt. De nye engelske ejere er kendt for langsigtede investeringer og vil bevare hovedkontoret i Århus og virksomhedens kultur,” siger Tonny D. Paulsen til Århus Stiftstidende.

Unifeeder har en flåde på 42 containerskibe og et par hundrede medarbejdere i Shippinghuset i Århus.

”Ingen i vores familie ønskede at føre rederiet videre. Vi trækker os nu helt ud, når handlen er fuldendt. Vi vil ikke sidde og puste de dygtige medarbejdere i nakken fra en bestyrelsespost. Peter og jeg startede sammen for 30 år siden, vi byggede rederiet op sammen, og vi trækker os ud sammen,” siger Tonny D. Paulsen.