Ukendt dansk biotekselskab runder 10 mia. i USA

Investorerne har på et halvt år sendt Forward Pharmas aktiekurs mere end 50 pct. i vejret til en markedsværdi på over 10 mia. kroner. Nu venter en ny patentsag, der kan give endnu mere rygvind.

Forward-Pharma udvikler lægemidler mod psoriasis og multipel sklerose. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke mange herhjemme kender til Forward Pharma, men det danske selskab stormer har den seneste måned stormet frem på børsen i USA, skriver Børsen. Det er blot et halvt år siden selskabet blev børsnoteret, men aktiekursen er allerede mere end 50 pct. højere end ved introduktionen.

I alt er selskabets værdi nu mere end 10 mia. kroner værd, hvilket er mere end eksempelvis Bavarian Nordic. Det til trods for, at Forward Pharma stadig ikke har nogle færdigudviklede produkter eller nogen form for omsætning.

Værdien kommer i stedet på baggrund af en patentstrid mod Biogen, der er en af USAs største biotekvirksomheder. Biogen lancerede i 2013 et middel mod sklerose, og Forward Pharma mener at have patent på det aktive stof i lægemidlet.

»Det er helt klar i patentstriden, at potentialet ligger. Det er derfor, aktien bliver prissat så højt. Man tror, at Forward Pharma har nogle patenter, som Biogen ikke har. Det vil sige, at Biogen har sat et nyt lægemiddel ud på markedet, som de faktisk ikke har de fulde rettigheder til,« siger Peter Aabo, analytiker hos Nordic Bio Investor.

En sejr i patenstriden kan ende med retten til royalties for omkring en milliard om året for Forward Pharma. Peter Aabo påpeger, at hvis man prissætter aktien til 20-30 gange indtjeningen, så skal børsværdien ligge 2,5 til 3 gange højere end i dag. Sagens forventes at være afgjort inden for et år eller to.