UIE: Værdifald i selskab rammer indtjeningen

Et værdifald i selskabet MSAB (Melker Schörling AB) på 2,8 mio. dollar i årets første kvartal ramte investeringsselskabet United International Enterprises (UIE) hårdt på indtjeningen.

Et værdifald i selskabet MSAB (Melker Schörling AB) på 2,8 mio. dollar i årets første kvartal ramte investeringsselskabet United International Enterprises (UIE) hårdt på indtjeningen. Fold sammen
Læs mere
Foto:

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal torsdag morgen.

UIE landede i kvartalet et driftsresultat på 3,8 mio. dollar, hvilket er 86 pct. lavere end i samme periode året forinden, og det skyldes primært værdifaldet i selskabet, som UIE har investeret i.

I første kvartal 2015 steg værdien af MSAB til gengæld med 17,5 mio. kr.

Det resulterede i et overskud før skat på 5,2 mio. kr., hvilket er et fald på 77 pct. i forhold til de 23,1 mio. dollar, som investeringsselskabet realiserede før skat i første kvartal sidste år. Resultatet var positivt påvirket af udviklingen i dollarkursen med 1,7 mio. dollar, fremgår det af regnskabet.

United International Enterprises (UIE) fastholder forventningerne til 2016 om et nettoresultat - målt på aktionærernes andel - der er væsentligt lavere end i 2015, hvor den landede på 97,8 mio. dollar.