UIE opjusterer efter fordobling af bundlinjen

Der har været fremgang på bundlinjen i første kvartal for United International Enterprises (UIE), der tjener sine penge på at eje aktieposter i plantagevirksomheden United Plantations og de svenske investeringsselskaber Melker Schörling og Greenbridge.

Læs mere
Fold sammen

UIE kommer ud af kvartalet med et overskud på 11,8 mio. dollar på bundlinjen, hvilket er en stigning fra 5,2 mio. dollar i samme periode året før. Det viser regnskabet, der er offentliggjort onsdag.

Det er primært som følge af en værdistigning i selskabet Melker Schörling, at overskuddet er steget. UIE ejer 1,7 pct. af det svenske selskab, som ejer større aktieposter i seks selskaber - blandt andet Securitas og teknologivirksomheden Hexagon.

UIE hæfter sig også ved fremgang i plantageselskabet United Plantations, der laver palmeolie og kokosolie i Indonesien og Malaysia. Her steg overskuddet med 21 pct. i kvartalet til 8,3 mio. dollar i første kvartal.

United International Enterprises (UIE) opjusterer forventningerne til 2017 i forbindelse med regnskabet og venter nu et nettoresultat - målt på aktionærernes andel - der er højere end i 2016.

Tidligere ventede selskabet et resultat på niveau med 2016.