Ugens op- og nedture: Bech-Bruun-ledelsen tror, den bare er ramt af en mediestorm

Foto: Anne Bæk, Asger Ladefoged, Thomas Lekfeldt

Ugens vindere

Karsten Dybvad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk.

Dybvad danser ind i Danske Bank

Heller ikke denne gang talte rygtemøllen sandt. Utallige var de gode forslag til formandsposten i den udsatte Danske Bank, men nej, navnet Karsten Dybvad var ikke iblandt dem.

Det er i sandhed nye tider i storbanken. Kan man forestille sig nu afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller sætte en tidligere økonom fra arbejderbevægelsen, departementschef i statsministeriet og nuværende direktør i DI ind som ny formand i den Mærsk-styrede Danske Bank? Nej vel.

Så det er i sandhed også nye tider på Esplanaden, hvor det kommende familieoverhoved Robert Uggla med rådgivere omkring sig – om end lidt sent i forløbet – fandt det nye og det rigtige navn til storbankens formandsstol. Det er i den grad en blåstempling af Karsten Dybvad. Uplettet, hurtig i hovedet, flair for det politiske spil og troværdig.

Er alt så godt i Danske Bank? Det er nok en forhastet konklusion. Nok er Karsten Dybvad i første ombæring blevet positivt modtaget, men der skal først leveres, før det endelige regnebræt kan gøres op.

Henrik Bjerre-Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.

Oprydningsboss i Finansiel Stabilitet slår bak

Trofaste gossiplæsere vil vide, at vi ind i mellem har været ude med riven efter statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, og dets direktør Henrik Bjerre-Nielsen for rengøringen efter finanskrisen for ti år siden.

Men ret skal være ret, der er pokkers meget snavsetøj at rydde op i, og ofte rammes Finansiel Stabilitet af noget, som Henrik Bjerre-Nielsen & Co. ikke selv har indflydelse på. Som nu den gigaregning på (foreløbigt) 96 mio. kr., som Kammeradvokatens mand Boris Frederiksen har sendt til godkendelse i Skifteretten, hvor Amagerbankens konkurs behandles.

Henrik Bjerre-Nielsen har i Berlingske Business denne knastørre kommentar; »Man skal ikke tage os til indtægt for, at honoraret er helt fint. Vi vil ikke blåstemple det.« Bang. Det er så klar tale i november, som det overhovedet kan blive.

Man skal ikke læse meget mellem linjerne fra Bjerre-Nielsen for at få indtryk af, at honoraret fra Boris & Co. – efter statens opfattelse – er helt ude i hampen. I parentes bemærket er Kammeradvokaten i øvrigt også statens advokat.

Pandoras finansdirektør Anders Boyer har efter fyringen af Anders Colding Friis midlertidigt overtaget opgaven med at tale med omverdenen og herunder ikke mindst aktiemarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Hovsa, troværdig kommunikation fra Pandora

Når gossipperne vurderer potentielle vindere, popper der oftere og oftere midlertidige chefer op, som gør det fremragende. Som faktisk gør det bedre end de direktører, der ikke er der.

Lundbeck havde i lang tid en midlertidig chef – det gik godt. Danske Bank har en midlertidig chef. Det går – begivenhederne taget i betragtning – bedre og bedre, og i denne uge overraskede den midlertidige chef i Pandora med klar tale uden hverken slesk tale eller billig portvin.

Pandoras finansdirektør Anders Boyer har efter fyringen af Anders Colding Friis midlertidigt overtaget opgaven med at tale med omverdenen og herunder ikke mindst aktiemarkedet. I denne uge kom han med kraftig nedjustering. Aktien fik øjeblikkelig en på lampen. Men hvad skete der så?

I takt med, at Anders Boyer fik forklaret baggrunden for nedjusteringen, så vendte det, og Pandora-aktien undgik en massakre. Se det er troværdig kommunikation, der er til at forstå.

Ugens tabere

Ole Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Farvel til den navnløse Danske Bank-formand

Hvis nogen skulle være i tvivl, så hedder den afgående Danske Bank-formand Andersen. Ole Andersen.

Navnet på den mangeårige formand var imidlertid behændigt udeladt i pressemeddelelsen, da bankens storaktionær, A.P. Møller Holding, forleden skilte sig af med Ole Andersen.

Det var et signal, der nærmest skreg til himlen – ja nærmest en sidste fornærmelse mod en formand, som dermed blev sparket ned fra formandsposten. Brugt op – videre, kunne man næsten fornemme storaktionæren tænke, samtidig med at de uden et ord til tak smækkede døren i ansigtet på ham.

Man kan mene, at det er en uforskammet måde at behandle en mand på, som har været kæmpe stor i dansk erhvervsliv i mange år, og som aktionærerne i Danske Bank, med Mærsk-familien med det sidste ord, tidligere selv har valgt.

Men signalet er også klart til hans efterfølger og de direktører, der snart skal styre Danske Bank videre. I skal levere. I skal opføre jer ordentligt. Og I må ikke bringe banken i en tilsvarende grim situation som nu, hvor alle – fra kunder, over myndigheder til politikere i ind- og udland, har al ret til at tæske løs på banken efter hvidvaskskandalen.

Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft.

Okay så. Så Bech-Bruun-ledelsen tror den bare er ramt af en mediestorm!

Nogle gange, er det næsten skræmmende at opleve, hvor naivt nogle virksomheder griber kriser an.

Tag bare advokatfirmaet Bech-Bruun, der er blevet hvirvlet dybt ind i den eskalerende udbytteskatteskandale, efter at det kom frem, at de dels rådgav kunder om, hvordan man fik udbetalt udbytteskat og samtidig vandt statens opgave med at lave en uvildig undersøgelse af svindelsagen.

En ting er, at advokatfirmaet, som har advokat Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg som managing partner, i snart lang tid har været umulige at komme i kontakt for os medier, en anden er, at de bag kulisserne har forsøgt at orientere kunderne i et brev om 'en ubehagelig mediestorm'.

Den slags kommentarer er tit et udtryk for mangel på indsigt i, hvordan omverdenen ser på den type sager, som firmaet er hvirvlet ind i – spørg bare i Danske Bank.

Bech-Bruun er ikke dømt i nogen sag. Men alvoren i sagen står helt tydelig – og når en minister direkte navngiver selskabet og udtrykker dyb undren, så er det et signal – også til firmaet – om, at det ikke bare handler om en mediestorm.

Flemming Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Det kræver en lang togtur for at nå omkring DSBs dårligdomme

Der er næsten ingen ende på elendighederne, når man læser det helt friske kvartalsregnskab fra DSB, vores allesammens togselskab.

For statsbanerne, som de sidste år har haft tidligere SAS-direktør Flemming Jensen som øverste chef, er ramt fra alle sider.

Det kan være svært at sætte fingeren på det punkt, hvor det gør mest ondt for Flemming Jensen og Co. Selv tænker jeg, at det værste for DSB er, at kunderne i stigende grad vælger selskabet fra.

Forsinkelser. Høje priser og øget konkurrence fra bl.a. biler og busser, sender kunderne ud af togene og ned på landevejene.
Helt ærligt...jeg forstår godt dem, der fravælger DSB. For med forsinkelser og med priser, hvor jeg uhyre sjældent er i stand til at få en konkurrencedygtig pris på en tur til f.eks. Århus, så er det naturligt, at flere og flere dropper DSB.

Det er skidt for DSB – og kræver hårde tiltag fra ledelsen for at vinde kunderne tilbage og skabe fremtidshåb i en konkurrenceudsat verden.