Uenigt direktionsmedlem forlader Nordea

Eva-Lotta Rosenqvist, der er Compliance-chef hos Nordea, har valgt at forlade banken, fremgår det af en meddelelse torsdag morgen.

Eva-Lotta Rosenqvist, der er Compliance-chef hos Nordea, har valgt at forlade banken på grund af uenighed om de næste skridt i den nordiske storbanks compliance-strategi.
Læs mere
Fold sammen

Det er uenighed om de næste skridt i den nordiske storbanks compliance-strategi, der har fået chefen for området til at fratræde sin stilling. Parterne skilles dog ikke med sure miner, oplyser Nordea.

- Arbejdet med at forbedre vores compliance-setup i Nordea har højeste prioritet, og Eva-Lotta Rosenqvist har i de seneste måneder i sin rolle som Group Compliance Officer lagt fundamentet for de nødvendige forbedringer på området. Vi har imidlertid forskellige opfattelser af de næste skridt i vores compliance-strategi, og det har ført til Eva-Lottas beslutning om at forlade Nordea, siger Nordeas koncernchef, Casper von Koskull, i meddelelsen.

- Eva-Lotta har i de 18 år, hun har været i Nordea, bidraget betydeligt til udviklingen af banken og har været en meget dygtig og værdsat leder. Jeg vil gerne takke hende for hendes indsats og ønsker hende alt det bedste fremover, fortsætter topchefen.

Eva-Lotta Rosenqvist, der blev forfremmet til Group Compliance-chef og medlem af direktionen i slutningen af april sidste år, fortsætter da også i sin nuværende rolle "indtil videre", skriver Nordea. Rekrutteringen af en ny medarbejder til posten er sat i gang, oplyser banken.