Udvidelse skal gøre plads til Emirates

Københavns Lufthavn gør ekstra plads til Emirates’, der begynder at flyve fra Købehavn med megajumboen A380. Det øger konkurrencen på langdistanceruter til Asien og potentielt også USA.

Københavns Lufthavn gør ekstra plads til Emirates’, der begynder at flyve fra Købehavn med megajumboen A380. Det øger konkurrencen på langdistanceruter til Asien og potentielt også USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: KARIM SAHIB

Det globale flyselskab Emirates med hovedsæde i Dubai er nu klar til at øge kapaciteten på ruten mellem København og Dubai. Det gør selskabet ved at benytte megajumboen A380, der aldrig hidtil har fløjet mellem Skandinavien og ørkenstaten Dubai.

Emirates er siden første flyvning på ruten i 2011 gået fra en A330 til den større 777, men efterspørgslen er ifølge selskabets administrerende direktør Sir Tim Clark stigende.

»I dag er vi glade for at kunne opgradere ruten yderligere og nu indsætte vores ikoniske dobbeltdækker A380,« sagde Tim Clark på et møde torsdag i København.

Med plads til ikke mindre end 615 passagerer på en A380 puster Emirates sig op over for konkurrenter som SAS, Air Asia, Norwegian og andre, der i dag flyver fra København til asiatiske destinationer.

Dubai er nemlig et nærliggende hub for skandinaviske rejsende.

Sir Tim Clark ønskede ikke at svare på, om Emirates med plads til A380 i København lader op til at åbne ruter mellem København og amerikanske destinationer. Selskabets overordnede mission er at forbinde hele verden, og Københavns Lufthavn ligger geografisk ideelt til at forbinde Asien og Mellemøsten med USA.

»Det her gør det muligt for os at gøre det, hvis vi vil,« sagde Tim Clark.

Det gigantiske flys ankomst i København kræver en udbygning i lufthavnen, og lufthavnen er klar til at tage imod A380 1. december efter en udvidelse.

»Det er en milepæl. Det er et ikonisk fly, og det har god effekt ude i verden. Hvis Emirates vil til København, vil andre måske også,« siger adm. direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, der er begejstret for det nye samarbejde med Emirates.

»Det er en kapacitetsudvidelse, der svarer til at få en ekstra rute,« siger Thomas Woldbye og understreger, at den indadgående trafik til lufthavnen er vigtig i forhold til at udvide og udvikle lufthavnen yderligere.