Udvalg skal finde løsning på fremtidens offentlige mediestøtte

Kulturministeren har i dag nedsat et udvalg, der skal udarbejde grundlag for den fremtidige offentlige mediestøtte. Dansk Journalistforbund opfordrer til et hurtigt arbejde, der helt konkret vil komme medierne til gavn.

Kulturminister Per Stig Møller hjemme i sit kontor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medielandskabet har længe været under forandring med flere platforme, som følge af den teknologiske udvikling. Man taler bl.a. om øget mediekonvergens - en sammensmeltning af medierne - samt ændringer i brugeradfærden.

Som følge af forandringerne har kulturminister Per Stig Møller i dag nedsat et udvalg, der skal se på, hvordan der kan etableres konkrete initiativer til en eventuel ændring af den offentlige mediestøtte.

- Udvalget skal afdække, hvilke centrale parametre, som f.eks. teknologiudvikling, forbrugeradfærd og internationalisering, der bør indgå i overvejelsen om eventuel justering i mediestøtten, står der i kommissorium for udvalget.

Initiativet kommer efter offentliggørelsen af rapporten - Medieudredningen - sidste år, der efter to års undersøgelse af det danske mediestøttelandskab pegede på tre mulige veje, mediepolitikken kunne gå. Og nu skal det netop nedsatte udvalg arbejde videre med mulige modeller.

Må ikke blive syltekrukkke


Dansk Journalistforbund er inviteret til at stille med en repræsentant til udvalget lige som mange andre interessenter inden for medieverdenen. Forbundet tager imod initiativet, men opfordrer samtidig til, at udvalget ikke bliver en syltekrukke.

- Vi deltager naturligvis aktivt i det nye udvalg, og vil gøre vores til, at der kommer noget meget konkret og brugbart ud af arbejdet. Udvalget må ikke blot blive en syltekrukke. Der er behov for hurtigt at finde en model, så både de traditionelle medier og de nye kan få en form for støtte fra staten, siger Mogens Blicher Bjerregård, formand for DJ, i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke af kommissorium for udvalget, hvornår arbejdet skal være færdigt, blot at der skal afgives rapport og ikke indstillinger, som det hedder.