Udskældt medicinalselskab skal i retten

Det canadiske medicinalselskab Valeant, der af blandt andre Hillary Clinton er blevet udskældt for dets enorme prisstigninger på medicin, skal en tur i retten.

Hilary Clinton har også haft riven ude efter det canadiske medicinalselskab Valeant. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

De føderale advokatkontorer i både New York og Massachusetts har stævnet selskabet for blandt andet mistænkelige betalingsordninger for medicin til patienter.

Det skriver New York Times.

Søgsmålene tager udgangspunkt i såkaldte patientprogrammer, der indebærer, at virksomheders ansatte kan få hjælp til at finansiere medicin, de ellers ikke ville have råd til. Men ordningen er struktureret på en måde, hvor offentlige sygekasser såsom Medicaid og Medicare eller private forsikringsselskaber ender med at hænge på enorme medicinregninger.

Veleant insisterer på, at selskabet ikke har foretaget sig noget ulovligt og lover samtidig at samarbejde med amerikanske myndigheder.

- Hos Valeant tror vi fuldt og fast på at bevare lovgivningsmæssig og finansiel kontrol, og vi er overbeviste om, at vi har handlet i fuld overensstemmelse med loven, siger selskabets administrerende direktør, Michael Pearson, til avisen.

Valeant-aktien har været under pres den senest måned, efter at Hillary Clinton indledte sin kamp for lavere medicinpriser. Aktien steg onsdag 5,6 pct. til 229,08 canadiske dollar på børsen i Toronto efter tirsdagens fald på 4,7 pct.