Udsigt til stor fynsk mølleordre

Vind i vingerne i Langeskov.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først lukkede Vestas i Rudkøbing, og så krakkede Skykon, der skulle have været til Lindø på Fyn Men nu ser det endelig ud til, at Fyn får lidt medvind i møllebranchen. Ib Andresen Industri i Langeskov er tæt på at indgå en aftale med Siemens Wind Power, der forventes at kaste mindst 50 nye arbejdspladser af sig i den kommende tid, skriver Fyens Stiftstidende.

Langeskov-virksomheden skal bygge tårne på op til 130 meter til Siemens' landbaserede vindmøller.

Tårnene laves nærmest som samlesæt, så de kan fragtes i containere og på almindelige lastbiler.

Netop transporten har gjort det umuligt at bygge meget høje vindmøller på den traditionelle facon, fordi tårnets bund bliver for bred til en lastbil.

I første omgang skal Ib Andresen Industri producere tårne til en ny vindmøllepark i Jämtland, som Siemens vandt for næsen af Vestas.

Kontrakten mellem virksomhederne ventes endelig underskrevet en af de kommende dage.

Ib Andresen, indehaver af Langeskov-virksomheden kalder samarbejdet og kontrakten med Siemens for væsentlig, men ønsker ikke at sætte tal eller varighed på.

Siemens Wind Power har eneforhandling af den nye type tårne, og det giver virksomheden en konkurrencefordel, når der skal bygges høje møller i vindsvage egne.

- Det her er den helt rigtige løsning for de meget høje møller. Vi tror på konstruktionen, og vi regner med, at den kan få betydning for vores salg i Sverige, Tyskland og i resten af Centraleuropa, siger afdelingsleder Steen Kirkegaard Jensen, Siemens Wind Power.