Udsigt til større julegaver i år

Danskerne vil sammen med resten af Europa bruge flere penge på juleshopping - en stigning, der ikke er set siden 2008.

Foto: THOMAS PETER. Europæerne vil bruge flere penge på juleshopping i år, ifølge en undersøgelse fra Deloitte.
Læs mere
Fold sammen
Det bliver en lidt sødere jul i år. Sammen med resten af Europa vil danskerne nemlig for første gang siden 2008 spendere flere penge på juleshopping. 

En undersøgelse foretaget af Deloitte viser, at det gennemsnitlige julebudget i Europa stiger med 0,7 procent i år, så forbruget i gennemsnit kommer til at ligge på 450 euro per familie, svarende til ca. 3.350 kroner.

Danskerne ligger væsentligt over gennemsnittet med en stigning i juleforbruget med 1,1 procent, svarende til et forbrug på 634 euro - eller ca. 4.700 kroner.

Det er dog schweitzerne, der fører an i det stigende juleforbrug i Europa. I alpelandet vil forbruget frem mod jul stige med 3 procent til et gennemsnit på 656 euro, eller ca. 4.900 kroner. Derimod er franske familier mere tilbageholdende med et forventet forbrug frem mod jul, som er 0,9 procent lavere end sidste år.

Både i de kriseramte sydeuropæiske lande Italien og Grækenland vil forbruget også falde, mens spanske familier i år vil bruge 1 procent mere mod et fald på 4 procent sidste år.

Ifølge undersøgelsen vil tyske familier bruge 6,7 procent mere på juleshopping, men det betyder ikke, at vores naboer mod syd kommer i nærheden af danskernes forbrug. Stigningen i Tyskland vil betyde, at de tyske familier vil bruge 399 euro, svarende til lige under 3000 kroner. 

Der ligger 17.354 respondenter fra hele Europa bag Deloittes undersøgelse.