Udsigt til smalhals for undervisning i iværksætteri

Regeringen forsikrer om, at der er taget hensyn til fortsat iværksætter-undervisning i finanslovsforslaget. Men lige nu ser statsstøtten ud til at blive halveret.

Strandskolen i Karlslunde er tidligere blevet kåret af Erhvervsstyrelsen som en af landets bedste skoler til at fremelske elever, der senere bliver iværksættere. Arkivfoto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forhandlingerne om, hvem der skal begunstiges med statens midler i 2016, er i fuld gang. I sidste uge opstod der usikkerhed om, hvorvidt regeringen ville trække støtten til den organisation, der står for at understøtte undervisning i iværksætteri i folkeskolen og på de videregående uddannelser, nemlig Fonden for Entreprenørskab.

Holdet bag Fonden for Entreprenørskab kunne dog fredag ånde lidt lettere, da det stod klart, at regeringen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) fortsat ønsker at holde hånden under den undervisning, der skal fremme antallet af innovative iværksættervirksomheder.

Det på trods af at Fonden for Entreprenørskab er skrevet ud af finansloven som selvstændigt punkt.

En pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser dog, at regeringen her lige nu kun har sat ti millioner kroner af til Fonden for Entreprenørskab.

Hvis det tal ender med at blive den endelige og samlede statsstøtte til fonden i 2016, er der tale om en halvering i forhold til det nuværende niveau, og det kommer til at kunne mærkes i fonden, der er finansieret af både private og offentlige midler.

Finanslovsforhandlingerne er dog ikke afsluttet endnu, og derfor kan der stadig nå at blive ændret på prioriteterne i statens husholdningsbudget for næste år.